Slika nije pronađena

Hrvatska tvrtka Photomath, autori iznimno uspješne aplikacije putem koje uz pomoć mobitela korisnici mogu rješavati matematičke zadatke ovaj je tjedan predstavila novu verziju koja donosi niz novih opcija.

Photomath u svojoj najnovijoj verziji 3.0 prepoznaje rukopis korisnika prilikom rješavanja matematičkih problema. Aplikacija je prethodno mogla prepoznati samo tiskane znakove koji se mogu naći u udžbenicima. Ova je opcija trenutno dostupna isključivo na iOS sustavu, no iz tvrtke su nam potvrdili da će nove opcije stići i na Android do kraja sljedećeg tjedna piše Jutarnji list.

Photomath 3.0 from Photomath on Vimeo.


Osim prepoznavanja rukopisa, nova verzija aplikacije donosi i novu uslugu imena Photomath+. Uz pomoć te usluge korisnici će uz aplikaciju moći kroz korake naučiti kako se pojedini matematički problem rješava.

'Ova opcija je sada puno naprednija te aplikacija razmišlja kao čovjek', objašnjava Sabol. 'Uz to što dobivaju rješenja na pojedine probleme i postupak dolaska do rješenja, Photomath korisnicima pojašnjava i koncepte koji se u pojedinim problemima koriste, kao što je to na primjer svođenje razlomaka na najmanji zajednički nazivnik.'

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto/Izvor: Jutarnji list
I.N.

Pročitajte još:

Rasturi matišu - nova aplikacija rješava zadatke pomoću kamere na tvom pametnom telefonu!

Pomoć maturantima: aplikacija s pitanjima iz hrvatskog jezika

Profesori šize: satovi za varanje na ispitima hit među školarcima

matematika aplikacija