Slika nije pronađena

Uoči sezone maturalnih večeri, odlučili smo darovati essence paketom proizvoda jednu od vas koja je dala najoriginalniji odgovor na pitanje 'po čemu ćeš pamtiti srednju', a još dvije cure utješnim poklonom iznenađenja, budući da je borba bila tijesna.

Imena nećemo navoditi, ali vjerujemo da će se cure prepoznati u odgovorima. Evo pobjedničkog.


Suzavac!
Bio je to drugi školski sat. Mali odmor. Onda kada radimo ludosti po hodnicima. Bila sam na hodniku, dalje od moje učionice, ali dovoljno da ju vidim. Slala sam SMS mami. Odjednom su svi počeli kašljati, vrištati, smijati se. Svi učenici su počeli izlaziti. Došla sam do ekipe. I frendica je u smijehu rekla: 'Karlo je izvukao neki dezić iz tvoje torbe, pa je prskao'. A ja si mislim: 'Whaaaat?¿ Moj dezić??? Kopao mi je po torbi!! Hell no, to je suzavac!'. Izašli smo van i onako odjednom sto nastavnica sto pitanja. I ja sam morala ispred cijele škole i SIMPE reći: 'Dogodilo mi se nešto sa sestrom, pa ga nosim za svaki slučaj'. Nastavnica: 'Ali, što?' I onda sam joj sa strane rekla razlog: sestru mi je napao manijak na stanici za bus usred bijela dana. I naravno netko je to čuo i prenio ostatku škole. Onda su počeli komentari: 'Mala FBI', 'Hoćeš policiju dovesti sa sobom'... I ja kao ja sam se počela svađati s cijelom školom. I počela sam osjećati nečije ruke oko struka kako me vuku da prestanem. Odmicala sam se i nastavljala svađati. I okrenula sam se i našla oči u oči sa simpom, digao me je i prebacio preko ramena i nosio što dalje. I opet je cijela škola prasnula u smijeh. Kad me je spustio, well, ja sam plakala jer ne mogu izdržati pritisak dugo. I samo je rekao: 'Draga, nema tog suzavca koji bi te zaštitio kao ja'. Poljubio me u kosu i otišao. Naravno, ja sam dobila kaznu, ali što mi je značilo kad sam sad u vezi sa simpom. Možda, da se to nije desilo, ne bismo bili skupa. Nismo možda soulmates, ali sad smo jako dugo skupa. Suzavac je sad priča na koju se nasmijem, i na koju zbijamo šale. But, još ga uvijek nosim. P.S. Ja sam izvukla pouku iz ove priče da se zaštitim na koji god način mogu ako imam strah, ne gledajući na predrasude (preporučujem svakoj curi da kupi suzavac) i da nije sve loše kako se čini.


via GIPHY


Čestitamo! Osvojila si must have proizvode za svoju torbicu za maturalni look (a i torbicu)! Više o njima pročitaj ovdje


Utješnu nagradu iznenađenja osvajaju sljedeća tri odgovora...

1. Srednja škola je za mene bila i najbolje i najgore razdoblje. Shvatila sam tko su pravi prijatelji i ljubav. Bio je kraj 2. godine, toplina se osjetila u zraku, sanjarili smo o moru, a s tim je došla i lijenost. Bio je običan dan po svemu osim tome što je sutra izlet. Pripremala sam se već 2 tjedna; odjeća, šminka, cipele, grickalice, filmovi... Sve je bilo tu. Ja i još par frendica dogovorile smo se da se nađemo kod mene noć prije da provjerimo dali je sve tu. Bilo je. Došao je taj dugo očekivani dan, idemo u Beč. Jej!!
Prvi dan bio je naporan, vidjeli smo svašta. Napokon smo se smjestili u hotel i krenuli gledati film. Odjednom netko kuca na vrata. Otvaram, u pidžami, ispred je par dečkiju iz razreda. Zovu nas van, dvoumimo se no na kraju pristajemo. Kažemo da ćemo se naći u predvorju za 1 sat.
U klubu je bilo zagušljivo, svi smo plesali. Prišao mi je Luka, moj najbolji prijatelj. Odvukao me je u kut i na uho rekao da sam prekrasna. Rumenim se. Mislim da je to bio tren kada sam shvatila da mi se sviđa moj najbolji prijatelj, Luka, moj Luka.
Sljedećeg dana pola nas je bilo mamurno, profesori kao da nisu primijetili. Luka je ostatak izleta proveo kraj mene, razgovarali smo, no većinom je pazio na mene jer sam poznata po tome da se uvalim u nevolju. (Što nisam, bar ne veliku. No nije to priča za sad.)
Povratak u školu je bio grozan svi smo jedva čekali ljeto, pisali smo zadnje ispite i izlazili van. Par dana nakon izleta Luka i ja smo službeno postali cura i dečko. Sofia, moja prijateljica iz djetinjstva i BBF počela se čudno ponašati. Ništa mi nije bilo sumnjivo dok nisam vidjela poruku na Lukinom mobitelu. Ona mu se upucavala, nisam mogla vjerovati. Najgora izdaja ikad. Čekala sam da mi Luka sam dođe to reći i je, tada sam bila toliko sretna što je moj. Probala sam razgovarati sa Sofiom da mi objasni no izbjegavala me, što nije teško jer idemo u drukčije škole. Napokon sam odustala i rekla si da ona nije važna.
Tada sam naučila da neke osobe jednostavno nisu namijenjene da budu u tvom životu dok druge jesu.
Tada sam bila toliko ljuta, no sad mi je drago da više nije tu i da najdivnija osoba koju znam je.
Za sve postoji razlog....
3. Ima stvarno puno stvari o kojima bih mogla pisati, ali jedna najjača stvar će mi zauvijek ostati u sjećanju i kojoj ću se svaki put nasmijati do suza kad se sjetim. Bilo je to u trećem srednje kad su bile maškare. Ja sam dobila ideju da se maškaramo i dugo, dugo sam nagovarala frendicu jer rijetko tko u cijeloj školi se baš maskira (ne znam ni ja zašto, a svi koji su maskirani imaju pravo odgoditi usmeno ispitivanje u slučaju da ih profesor otvori u imeniku). Dobila sam ideju da se maskiramo u dečke što se mojoj frendici, naravno, uopće nije svidjelo jer sam išla za tim da imamo potpuni muški look – bradu, šiltericu, bez grudnjaka, s čarapama u hlačama + što više se truditi muški hodati. Nakon dugoročnog nagovaranja ona je pristala. I tako smo se nas dvije uredile i otišle u školu. Naš razred nas je odmah prepoznao i pukao od smijeha, dok nekim profesorima nije bilo jasno tko to sjedi na našim mjestima. Jedan profesor nam je iskomentirao da smo si krivo nacrtale ljubavni ugriz. Jedna frendica iz razreda se slikala sa mnom i stavila je to na wapp profilnu i skoro se posvađala sa svojom frendicom jer joj kao nije rekla da ima dečka. I meni i mojoj prijateljici su svi iskomentirali da su nam maske vrh i da jako dobro izgledamo u muškom stanju hahah. A mene je ta maska spasila tog dana od usmenog ispitivanja. Uzbuđenje i smijeh Vam od tog dana nažalost ne mogu u potpunosti dočarati, ali vjerujte mi, svi koji su nas vidjeli dobro su se nasmijali. Na kraju mi je frendica priznala da joj nije žao što se maskirala jer smo cijeli dan dobro zabavile sebe i ljude oko sebe. Kad smo se vratile iz škole, jedva smo čekale da izvadimo one čarape iz hlača jer su bile jako neudobne i shvatile zapravo da se najbolje ipak osjećaš u svom tijelu...
Eto, nadam se da smo zaslužile onaj poklon, jer vjerujte ipak je trebalo hrabrosti se pojaviti tako ne znajući hoćeš li ispasti ismijan ili fora i zabavan, još pogotovo ako ti simpatija ide u istu školu...

A srednju pamtim po njemu, Luki.

2. Oh.. srednju ću pamtiti po mnogo toga... počelo je brzo i nespretno i činilo se kao da nema kraja, ali je proletjelo u trenutku.. bili smo djeca, uplašeni i čudni, tada su se na našim licima osim straha mogli vidjeti i gadni prvi koraci šminkanja. Tu je bilo svega; najviše se sjećam mojih banana obrva, narančastog pudera na frendici iz prve klupe koji je neopisivo podsjećao na film 'Maska' i ostalih kreacija. Onda smo se upoznali i postali eventualno najgori razred u povijesti. Bilo je svađa, tuča, smijeha i suza. Ali najvažnije, bilo je nezaboravno. Bili smo veterinari pa smo pamtili svašta: jahanje na stolici prije konja, cijepljenje naranđi umjesto pravih pasa, ruke u svakakvim otvorima i još svašta što nam se urezalo u pamćenje. Ali na kraju krajeva, ostaju lijepe uspomene. Ostaju uspomene na frendicu koja je ponudila profesorici 100€ da ju ne pita za ocjenu, ostaju uspomene na prerezan stetoskop, na uništene klupe i izrezbarene stolove s našim imenima. Ostaju naši tragovi i gluposti. A vjerujem da ostaje i naš smijeh koji se još uvijek tamo negdje provlači hodnicima i podsjeća profesore na našu De-generaciju!

via GIPHYSvima ostalima zahvaljujemo na uloženom trudu i na čestitamo na kreativnosti. Pratite nas i dalje, pripremamo vam uskoro neke nove nagradnjače...

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Giphy/essence

M.Z.

Provjeri još...

Same napravite savršeni make-up za maturalnu večer i uštedite lovu – uz ove proizvode

Podijeli s nama događaj koji je obilježio tvoju srednju školu, a mi te nagrađujemo prefora poklonom!

nagradna igra odgovori srednja škola essence

Još vijesti