Slika nije pronađena

Uvijek se vode razne polemike među ljudima čiji je pas slađi i koja pasmina je ljepša. Svaki vlasnik smatra da je baš njegov pas slađi i posebniji od drugih, ali znanost je ipak dokazala drugačije. U njihovom istraživanju je sudjelovalo još 100 drugačijih i različitih pasmina iz cijelog svijeta.

Dalmatinci, hrvatska pasmina psa, su uvjerljivo pobijedili prema znanstvenim istraživanjima. Proglašeni su najslađom pasminom psa na svijetu, a istraživanje je rađeno po specifičnoj formuli koja se izračunava prema posebnim omjerima ključnih točaka na psećem licu. U 'natjecanju' je sudjelovalo čak 100 najpopularnijih pasmina, ali je hrvatski Dalmatinac uvjerljivo pobijedio.

Njegova slatkoća je specifična prema vanjskom izgledu, odnosno crnim točkama koje imaju po cijelom tijelu. Zbog tih točkica je i jedina takva čistokrvna pasmina na svijetu, a potječe iz hrvatske regije Dalmacije. Osim što Dalmatinci imaju karakterističan i prepoznatljiv izgled, sada su prema znanosti i najslađa pasmina (jer zaista i jesu).

Visoka, ali ne i najbolja, mjesta na ljestvici zauzeli su još irski vodeni španijel, fox terijeri i prekrasni labradori.

Pogledajte još:

Pet stvari koje najviše usrećuju ljude i smanjuju nam stres: Bolje su čak i od ljubavi ili ljubljenja

Istraživanje na hrvatskim učenicima: Zašto idu na vjeronauk? Protiv stavova su koje Crkva promiče, ALI...

Tinejdžeri izgleda ne bi trebali ići na spojeve – istraživanje otkriva razloge zašto je to loše

Istraživanje pasmina Najslađi Pas Jeste li znali

Još vijesti