Slika nije pronađena

Ove tajne i još neke otkrili smo nedavno i odlučili ih podijeliti s vama, budući da smo sigurni da većina i dalje ne zna pravu funkciju ovih 'dodataka' na svakodnevnim stvarima.

1. Broj i slovo M na kozmetičkim proizvodima (6M, 12 M, 18M ili 24M) – označava rok trajanja šminke koju ste kupili od trenutka raspakiravanja do kada ju trebate baciti u smeće. U protivnom će se na vašem licu pojaviti osim, infekcije ili prištići...



2. Komad tkanine koji dobijemo s novim odjevnim predmetima
– iako vam je vjerojatno prvo palo na pamet da to služi za zakrpavanje rupa koje mogu nastati na vašem novom komadu odjeće, to ustvari nije (primarna) funkcija ove tkanine. Ona služi da taj komadićak  tkanine ubacimo u perilicu za pranje rublja prije nego što operemo novu robu, kako bismo vidjeli kako se ponaša ta vrsta tkanine u pranju. To obavezno reci svojoj mami prije nego ti 'zezne' tvoju novu omiljenu robicu.


3. Okrugla rupica na kraju ravnala – mnogi ljude misle da ona nam ona služi kako bismo mogli napraviti savršenu kružnicu, ali ona nije tu zbog toga. Rupica je tu kako bismo ravnalo mogli objesiti bilo gdje, da se ne uništi u našim prenatrpanim ladicama.



4. Rupa na vrhu ručke posuđa
– opet važna vijest za tvoju mamu jer ovo sigurno nije znala... Da, tu rupu može koristiti kako bi objesila svoju omiljenu tavu na neku kukicu u kuhinji, ali ona je osmišljena kako bi kroz nju provukla kuhaču tijekom kuhanja i ne zaprljala čitavu kuhinju jelom.



5. Kukica na ruksaku – baš i nema neku funkciju na školskim ruksacima, budući da su dovoljno teški sami po sebi, ali iznimno je praktična kada idemo u prirodu jer na nju možemo obijesiti štošta, npr. set ključeva.


Btw. Ovaj članak obavezno pokažite svojim mamama (jer će i njih sigurno zanimati)!

Foto: YouTube Facts Verse/Screenshot

M.Z.


Provjeri još...

Ovo sigurno niste znali: Čemu služe rupice na Conversicama ili plava strana gumice?

Znate li čemu služi ona plastična stvar unutar kutije za pizzu?

Odgovor postao hit na internetu: čemu služe zadnje rupice za vezice na tenisicama?

predmeti čemu služi? zanimljivosti svakodnevno

Još vijesti