Slika nije pronađena

Kol'ko followera, tol'ko dolara  - tako bismo ukratko mogli reći o čemu se ovdje radi. Ovi tinejdžeri zarađuju na Vine-u novce o kojima većina nas može samo sanjati.

16-godišnja Lauren Giraldo zaradi 10 000 kuna dok kažeš keks. Kako? Ona je jedna od najpopularnijih osoba na Vine-u i ima preko 2 i pol milijuna followera. S tako ogromnom brojkom sljedbenika, interesantna je svim velikim kompanijama koji joj plaćaju masne novce da ih reklamira ili samo spomene u nekom od svojih videa.

Što je Vine?

Vine je video platforma koja postoji godinu dana. Na njoj korisnici objavljuju video klipove u trajanju od 6 sekundi, a neki od njih su očito jako uspješni.

Cody i Marcus Johns su braća koji također broje dolare zahvaljujući Vine-u. Obojica su studenti i fakultet plaćaju novcem kojeg zarađuju na ovoj popularnoj video platformi.

Kako je krenulo?

Sve je počelo iz zabave – Cody je Marcusu savjetovao da se pridruži Vineu jer je bila hrpa smiješnih videa. Budući je Marcus rođeni zabavljač, nije trebalo dugo da shvati da i on ima što za pokazati svijetu.

Iako njihovi videi traju 6 sekundi, ponekad trebaju sati kako bi ih snimili. Prvo smisle foru, prepričaju je prijateljima i većina kaže da je dobra, kreću u snimanje. Na papir stave kratki scenarij, nalaze savršenu lokaciju, snimaju video i objavljuju ga.

Braća Johns rade samo nekoliko 'plaćenih videa' mjesečno iz poštovanja prema followerima; ostalo je samo dobra zezancija.

Jedan od njihovih videa provjerite u nastavku, a za ostale posjetite njihov Vine kanal.

I.N.

vine Bogati tinejdžeri

Još vijesti