Slika nije pronađena

Pojava društvenih mreža izmjenila je komunikaciju kakvu smo poznavali prije; s prijateljima možemo komunicirati kada god želimo, ali i razmjenjivati razne sadržaje. Premda je sloboda izražavanje pozitivna stvar, postoji trenutak kada se ipak moramo zapitati: gdje su granice?

U online prostoru lako postajemo počinitelj cyberbullyinga šireći govor mržnje, ali i njegova žrtva. Nije rijedak slučaj da se nekog vrijeđa ili omalovažava na Facebooku, pa čak i da se skupina ljudi uroti protiv jedne osobe.

Upravo zato je pokrenuta kampanja „Dislajkam mržnju – NE govoru mržnje na internetu“ iza koje stoje mnoge poznate osobe kao što su Iva Šulentić, Daniela Trbović, Remi iz Elementala itd.

Ovoj hvalevrijednoj akciji odlučili su se pridružiti i dečki iz Organizacije mladih Status: M.

40 mladića, uglavnom srednjoškolaca informirat će svoje školske kolege o važnosti sprečavanja govora mržnje na internetu te poštivanju ljudskih prava i različitosti.


Zašto je važno raditi s mladićima?

Zato što statistički podaci, kako za Hrvatsku, tako i na svjetskoj razini, ukazuju na vrlo zabrinjavajuće trendove. Jeste li znali da su upravo mladi muškarci najčešće počinitelji, ali i žrtve nasilja? Da upravo oni najčešće počine samoubojstvo, stradaju u prometnim nesrećama, odustaju od školovanja, završavaju u odgojno-kaznenim institucijama i slično?


Uključi se i ti!

Što ti možeš učiniti kako bi podržao ove sjajne mladiće?

Lajkaj službenu Facebook stranicu kampanje Dislajkam mržnju – Ne govoru mržnje na internetu i zatim lajkajte kratke video poruke protiv govora mržnje koje su snimili ovi mladići!

I.N.

 

dislajkam mržnju Govor mržnje na internetu

Još vijesti