Slika nije pronađena

Školska je godina tek završila, a već je stigao kalendar za novu. Dobro je znati što te očekuje sljedeće godine i koliko će dobra ili loša situacija biti. I najbitnije – kada su praznici?

Ministarstvo znanosti i obrazovanja otkrilo je kako će izgledati školska godina 2021./2022. Kada dođe kalendar za novu školsku godinu ono što će svi uvijek prvo pogledati je kada počinje nastava, kada završava i kada su praznici. Zato idemo odmah s tim najbitnijim informacijama, a neke od njih te neće oduševiti. Nastava će tako početi 6. rujna, a trajat će sve do gotovo kraja lipnja, točnije do 21. lipnja, a za maturante će završiti 25. svibnja. Svi će imati jesenske, zimske i proljetne praznike, a zimski će biti u dva dijela, kako piše Slobodna Dalmacija.

Jesenski praznici, ako se to uopće mogu nazvati praznici, više bi to bilo spajanje nakon blagdana, ali počet će 2. studenog i trajat će par dana, a na nastavu se učenici vraćaju već 4. studenog. Prvi dio zimskih praznika trajat će dva tjedna, od 24. prosinca ove do 7. siječnja iduće godine, s tim da nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak 10. siječnja. Drugi dio zimskog odmora, u trajanju od tjedan dana, pada od 21. do 25. veljače, a učenici se u školske klupe vraćaju u ponedjeljak 28. veljače 2022. godine. Što se tiče još kakvog mogućeg spajanja i uštede pokojeg nastavnog dana, iduće godine za, primjerice, 1. svibnja to baš neće biti moguće jer pada nedjeljom. Ali, zato se neradni blagdan Tijelova 2022. godine obilježava u četvrtak, 16. lipnja, pa bi to mogao biti dobrodošao dan predaha u finišu školske godine, piše Slobodna Dalmacija.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Pogledajte još:

Jennifer Lopez prati samo 1000 ljudi na Instagramu – a upravo je zapratila jednog hrvatskog influencera

Na koje će fakultete ove godine biti najteže upasti? Na ovih 10 je sada najveća navala

Imamo prvu školu u Hrvatskoj koja svojim učenicama daje besplatne uloške za one dane u mjesecu

Škola školska godina 2021./2022. kalendar nastave

Još vijesti