Slika nije pronađena

Jedna od stvari koja muči gotovo svakog tinejdžera jest pitanje seksa – kada su spremni za stupiti u spolne odnose, kako će to izgledati i što sve moraju znati prije.

Razgovor s roditeljima o toj osjetljivoj temi nije lak zadatak, no ne rade svi frku oko toga – a posebno ne ovaj tata. On je priznao da mu je potpuno prihvatljivo da su njegova 15-godišnja kćer i 13-godišnji sin seksualno aktivni, ali pod uvjetom da su 'spremni'.

Ako niste sigurni što znači 'biti spreman', bez brige – super tata je i to objasnio:

*Moraju biti dovoljno zreli da mogu o tome razgovarati sa mnom ili s mamom. Ako to ne mogu učiniti, znači na nisu spremni.

*Moraju imati dovoljno strpljenja da razviju povjerenje u svog partnera. Veza ide polako; od držanja za ruke, preko pričanja i ljubljenja pa do dodirivanja. To ti daje vremena da upoznaš partnera, da razviješ povjerenje i shvatiš je li to prava ljubav ili se radi samo o zaljubljenosti i požudi (nemojte me krivo shvatiti; ne smatram da požuda nije važna samo mislim da nije osjećaj na temelju kojeg se donose važne životne odluke).

*Moraju biti dovoljno zreli da shvate zašto je važno koristiti kondom.

*Također sam im rekao da se ne seksaju na uvrnutim mjestima poput školskog igrališta ili stubišta u zgradi. Imaju savršeno dobre sobe s udobnim krevetom i vratima koja se zaključavaju, a njihovi prijatelji su dobrodošli na doručku.

Foto: Shutterstock

Izvor: Seventeen.com

I.N.

Pročitajte još:

Zaprijetio kćerinom dečku: što god napraviš njoj, to ću ja učiniti tebi

Tinejdžerica objavila provokativnu fotku na Facebooku, a onda je tata učinio nešto neočekivano

Tata istetovirao 1D na ruku kako bi njegove kćeri osvojile karte za koncert, ali se malo zeznuo

tata savjet seks

Još vijesti