Slika nije pronađena

Primila ih je djevojčica iz Dubrovnika putem Snapchata od anonimnog pošiljatelja ili čak više njih, u kojima se naslađuju zbog toga što je (navodno) ostala bez oba roditelja. Ubrzo su se počele širiti internetom, a o priču je donio Dubrovački Dnevnik.

'Nemaš ni mamu ni tatu i sad ideš u dom. Neka ti, tako ti i treba, hvala bogu što si izgubila roditelje, sad nemaš više nikog' i 'Još samo da ti sestra umre i to je to, ali bolje da i ti umreš prije nje, droljo' samo su dio sadržaja poruka koji je primila djevojčica, a koji je šokirao javnost i uznemirio dubrovačke roditelje.
Apelirali su da roditelji obrate pažnju, provjere što rade njihova djeca, upute se u ono što djeca rade na mobitelima i porazgovaraju s njima o vršnjačkom nasilju. O ekscesu je već obaviještena policija, neki ravnatelji i profesori u osnovnim školama. U tijeku je kriminalističko istraživanje, no u javnost se ne smiju iznositi nikakvi detalji, budući da je u slučaj uključena maloljetnica.

Index je naknadno doznao kako napisani sadržaj, osim što je brutalan, nije uopće istinit. Naime, djevojčici je u prometnoj nesreći prošli tjedan stradala majka, ali ima oca i druge članove obitelji koji će brinuti o njoj. No, to ne umanjuje katastrofu jer je ova djevojka, umjesto podrške od svojih vršnjaka, dobila strašne uvrede.

Ono što je otrpjela zovemo cyber bulingom, a jednako je opasan kao i bilo koja druga vrsta nasilja. Postaje sve okrutniji zahvaljujući anonimnosti koju nudi Internet i s njega ne možemo pobjeći, a zato je ponekad i gori od nasilja licem u lice.

Foto: Screenshot/Shutterstock

M.Z.

Provjeri još...

14-godišnjakinja koja je izgubila roditelje napisala pismo kako bi pomogla ostalima

Tinejdžerica počinila samoubojstvo nakon što su vršnjaci objavili njenu golišavu fotku

Vrijeđanje, ruganje i ignoriranje – što učiniti kada doživiš psihičko zlostavljanje?

poruke cyber buling brutalno Vršnjačko nasilje

Još vijesti