Slika nije pronađena

Vodi dva života – jedan na kopnu i drugi u vodi. Ljubav prema sirenama za ovu je ženu nešto posebno, a čak i vjeruje da se rodila u krivom tijelu.

Sve je počelo još u djetinjstvu kada ju je osvojila bajka o Maloj sireni i kada se počela pitati kako bi to bilo da umjesto nogu ima rep. Od tada se Njemica Heidrun Barth zanima za sirene, točnije – opsjednuta je njima. Sada već ima 41 godinu, a ljubav prema sirenama se godinama nije smanjila, dapače, sve je veća i veća. Ova žena slobodno vrijeme provodi u vodenim površinama ili na gradskom bazenu. Umjesto kupaćeg kostima kao i svi ostali, ona nosi svoj sirena rep! Rep je napravljen osobno za nju i platila ga je 1400 funti, što je oko 12 000 kn. U svojoj kolekciji sada već ima puno repova u različitim bojama i s različitim dekoracijama.I dok u jezerima ili rijekama može plivati s repom koliko god želi, na javnim bazenima često ima problema. Spasioci joj ne daju da ga koristi na bazenima jer bi mogla druge ljude dovesti u opasnost. No, svako toliko, održavaju se specijalizirana događanja na kojima joj je dopušteno da i na ovakvim mjestima za kupanje nosi svoj rep.

Trebalo joj je nekoliko godina da sakupi novce za svoj prvi rep, a kada je u tome uspjela, započela je sa svojim dvostrukim čovjek-sirena životom.U prilog joj ide i to što ima narančastu kosu pa time još više podsjeća na Ariel iz Male sirene.

Priznala je da se osjeća kao sirena te je uvjerena da se zapravo rodila u krivom tijelu. Činjenica da je gluha joj samo potvrđuje da je život u moru kao stvoren za nju jer nema nikakvih problema s komunikacijom s obzirom da se pod vodom koristi znakovnim jezikom.

Vrijeme provedeno u vodi je posebno usrećuje, a iako je njen život malo neobičan, čega je i sama svjesna, drugačijeg ga ne može zamisliti.Ako ste mislili da je biti sirena lako, malo bi se prevarili. Potreban je poseban trening. Heidrun treba biti u formi kako bi mogla plivati s repom i kako bi mogla što dulje pod vodom držati dah. Zato se redovito treba baviti sportom, jesti kvalitetno, dovoljno spavati te u cijelosti voditi što je zdraviji život moguće.

Obitelj je podržava u ovom neobičnom hobiju, a čak se i njene dvije kćeri zanimaju za sirene.

To joj je ujedno i posao – nastupa kao sirena u različitim prigodama, a počela se baviti i prodajom sirenskih repova.

Koliko joj treba da se 'pretvori' u sirenu? Samo 15 minuta ako se radi o standardnom stajlingu, ako se ipak treba malo potruditi oko svog izgleda, onda oko sat vremena.Plivanje s repom sirene izgleda ljepše i elegantnije od uobičajenog plivanja, barem ako se pita ovu sirenu.

Reakcije ljudi na njenu priču i način života su uglavnom pozitivne, dobiva posebno puno komplimenata za svoj izgled.

Foto: Instagram printscreen @roseherzengel / Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Izgledaj poput sirene – savršena tehnika za šarene pramenove

Paralizirana tinejdžerica ostvarila snove: postala sirena na jedan dan!
Kviz: Koja sirena si ti?


sirena hobi neobično mala sirena

Još vijesti