Slika nije pronađena

Vjerojatno ste čuli priču o Feniksu, mitskoj ptici koja ustaje iz pepela. Možda bi to bila najbolja usporedba s nevjerojatnom životnom pričom ove djevojke.

Prije 6 godina, tada 17-godišnja Kellie Mencel, doživjela je tešku prometnu nesreću nakon što je zaspala za volanom. Iako je automobil sletio s ceste i okrenuo se nekoliko puta, mlađahna Kellie izvukla se bez ozljeda, ali i suočila sa strahom od ponovnog sjedanja za volan. To je bila posljednja godina njenog srednjoškolskog obrazovanja i mislila je da je to najgora stvar koja joj se mogla dogoditi.

Tjedan dana poslije zaputila se s obitelji na ljetovanje ni ne sluteći što će se tamo dogoditi. Dok je s ocem isplovljavala na malenom brodiću, motor se zapalio i ubrzo je cijeli čamac gorio. Nesretna tinejdžerica pokušala je skočiti u vodu, ali se poskliznula i pala. Ubrzo je osjetila bol u očima te ugledala svoje noge koje je zahvatio plamen. U posljednji tren uspjela se baciti u vodu razmišljajući o ocu koji je ostao na brodu i vrišteći od bolova.

Nakon tog nesretnog događaja počela je njena agonija : 'Morala sam ponovno učiti hodati. Sunce sam morala izbjegavati jer mi je koža bila puna opeklina, a budući da nisam imala obrve niti kose, svi su buljili u mene. Kada sam se nakon nekoliko mjeseci vratila u školu, susrela sam se s neugodnim komentarima na račun mog izgleda. Osjećala sam se grozno.'


Iako je iskusila pravu tragediju u najosjetljivijim godinama, nije se predavala. Odlučila je potpuno se posvetiti svom zdravlju i oporavku te sada, 6 godina poslije, studira kineziologiju i nutricionizam te radi kao privatni trener.

Svoje fotke objavljuje na Instagramu kako bi poslužila kao inspiracija drugim ljudima koji prolaze kroz grozne životne situacije.


Kellie smatra da je zahvaljujući tragediji koju je proživjela u tinejdžerskim godinama naučila živjeti punim plućima: 'Svaki dan se pokušavam osloboditi strahova i živjeti svoj život u potpunosti. Aktivan i zdrav život je moj izbor i to mi je pomoglo da se izvučem iz svega – nadam se da ću nekoga motivirati da učini isto.'


'Ožiljci koje imam su ono što me čini snažnom. Moj anđeo me spasio dva puta, ovdje sam s razlogom. Hvala svim ljudima koji su mi pomogli prebroditi teško razdoblje' zaključuje hrabra djevojka.

Foto: Instagram
Izvor: Metro.co.uk
I.N.

Pročitajte još:

Autistična djevojka svira 19 instrumenata

Tinejdžerica se maštovitim jelima bori protiv poremećaja u prehrani

Ne skida se i ne snima selfije: tinjedžrica ima 30 tisuća followera jer čita knjige

tinejdžerica tragedija inspiracija

Još vijesti