Slika nije pronađena

Stanovnici New Yorka nedavno su bili svjedoci bizarnog i prilično gnjusnog događaja; mladenci su nakon vjenčanja došli na lokaciju na kojoj su željeli snimiti fotke povodom svog velikog dana.

Problem je bio u tome što je mladenka imala samo 12 godina dok je mladoženja imao 65. Ovi jezivi prizori izazvali su negodovanje i bijes pojedinih prolaznika koji su ustrajali u namjeri da djevojčicu odvoje od muškarca usprkos tome što je on neprestano ponavljao da ima dopuštenje njezinih roditelja. Prema zakonu u nekim američkim saveznim državama 12-godišnjakinje mogu legalno stupiti u brak. Šokantno, zar ne?


Srećom, djevojčica i muškarac su glumci i sve ovo dogodilo se kao dio eksperimenta kojim su se željele ispitati reakcije ljudi, a koje su, kako se vidi iz videa, prilično burne. Zašto onda jednako tako oštro ne reagiramo kada se radi o 13 milijuna djevojčica diljem svijeta koje su prisiljene stupiti u brak prije svoje 18. godine? Najčešće se radi državama kao što su Jemen, Indija, Nigerija, Bangladeš, Etiopija, Pakistan, Brazil i Nepal.

Budući da je zabilježeno mnogo slučajeva u kojima su se udavale djevojčice od samo 8 ili 9 godina, ne čudi što su neke od njih umrle uslijed komplikacija prilikom poroda ili posljedica fizičkog zlostavljanja mnogo starijih muževa.

Organizacija Girlsnotbrides.org   nastoji potaknuti rješavanje ovog problema te upozorava da će ovim tempom do 2050. godine više od milijardu djevojčica biti prisiljeno stupiti u brak.

Foto/Izvor: YouTube.com
I.N.

Pročitajte još:

Rekli dječacima da ošamare djevojčicu – evo što su oni učinili

'Trčiš kao curica' – otkada je to uvreda?

Namamio ju preko Facebooka: 13-godišnjakinja se našla s pedofilom u hotelu u centru Zagreba

Brak mladenka 12-godišnjakinja Vjenčanje

Još vijesti