Slika nije pronađena

Samo kod njih, tog ima samo kod njih!

Geniju američkih tinejdžera teško da itko može konkurirati! Nakon šmrkanja bombona, pušenja sintetičke marihuane od koje su neki umrli, a neki oslijepili ili ostali paralizirani, na red je došao novi trend – mazanje očnih kapaka balzamom za usne.

U Oklahomi (a gdje drugdje?) klinci se mažu balzamom Burt’s Bees (može se kupiti i u trgovinama i drogerijama kod nas) po kapcima. Vijesti sa Fox 25 izvješštavaju o tom trendu koji se zove Beezanje (“Beezin”), a koji klincima pruža efekt dezorijentiranosti sličan onome kad malo popijete ili se napušite. Također nekima poboljšava budnost i pažnju.

Što se osjećaja peckanja i žarenja tiče, doktor Brett Cauthen izjavio je za vijesti ove postaje sljedeće: “Radi se o ulju peperminta koje uzrokuje osjećaj peckanja, a pretpostavljam da je to nekim ljudima zabavno.” Ulje je jak iritans koji može izazvati upalu, crvenilo i oticanje očiju.

Novine Elite Daily pak tvrde da je trend “Beezanja” prisutan još od prošle godine, no iako su proizvodi Burts Beez navodno 100% prirodni, ne znači da ih je bezopasno stavljati u oči. “Prirodno ne mora biti i sigurno i bezopasno”, upozoravaju liječnici.

Ako vam je konjuktivitis cool, onda okej.

Jeste li već čuli za “Beezanje”? Što vi mislite o tome?

L.B./foto: screenshot/YouTube

'beezanje' američki tinejdžeri balzam za usne

Još vijesti