Slika nije pronađena

Tom Parks kaže kako se nada da će njegova iskrenost o životu i smrti njegove kćeri Molly pomoći drugim obiteljima koje se bore sa istim problemom – ovisnosti.

Tata iz Maina napisao je bolno iskrenu i otvorenu osmrtnicu za svoju 24-godišnju kćer koja je umrla od predoziranja drogom početkom ovog mjeseca. Umjesto da napiše neku frazu poput nakon kratke bolesti ili preminula iznenada, Tom Parks odlučio je napisati istinu: kćer mu je umrla od predoziranja heroinom.

Zatim je opisao i borbu svoje kćeri s ovisnošću, a nakon što je osmrtnicu objavio on-line, postala je viralna upravo zbog svoje iskrenosti.

Parks je napisao da je Molly krenula na fakultet i izdržala jednu godinu dok ju ovisnost nije preuzela. Molly je uživala u kazališnim predstavama, modi i čitanju knjiga – posebice Harryja Pottera, i uvijek će biti zapamćena po neustrašivom karakteru i crvenom ružu je bio njen zaštitni znak.

Priznao je da je njegova kćer donijela neke loše odluke, uključujući i zlouporabu droga, ali spomenuo je da se i sama borila sa svojim demonima zadnjih pet godina te da je već jednom skoro umrla od predoziranja. Cijela je obitelj pokušala pomoći, ali nisu uspjeli.

Za Buzzfeed je izjavio da obitelji najčešće prešute ako im članovi obitelji preminu od predoziranja jer ih je sram, no smatra da bi se to trebalo promijeniti: Želio sam da ljudi znaju da osobe umiru od droge i predoziranja. Moraju znati da gubimo jednu čitavu generaciju.

Tata nije mislio da će osmrtnica postati viralna, ali se nada da će nadahnuti druge obitelji koje se bore s istim problemom. Poručio im je: Nemojte odustati od svojih najmilijih. Dok god još dišu, možete im pomoći. Znam da boli, ali nemojte odustati.

Što vi mislite o ovakvoj iskrenoj osmrtnici?

L.B./izvor: Buzzfeed

foto: Facebook@MollyParks, TomParks

Pročitajte još...

...Tinejdžerica umrla nakon što je popila samo par čašica votke...

...Tinejdžerica završila u komi zbog tampona...

...Upoznajte Molly, novu drogu koja se širi među tinejdžerima...

tom parks molly parks iskrena osmrtnica podrška obiteljima predoziranje

Još vijesti