Slika nije pronađena

Prije deset ili dvadeset godina svi su željeli biti doktori, pravnici ili glumci, a danas na pitanje 'Što želiš biti kad narasteš' stižu odgovori kao što su: YouTuber, bloger, Instagramer. Na kraju, sva su ta zanimanja povezana jednom riječju – influenceri.

I sad dolazimo do problema – koju školu upisati ako se želiš baviti nekim 'modernim' zanimanjem? Gimnaziju? Koji fakultet? Je li bolja opcija uopće ne ići u školu i učiti se sama doma? Upravo tim pitanjem pozabavili su se ljudi u Italiji i smislili mrak rješenje.


Talijanski
Condé Nast (medijska kompanija) pokreće Akademiju za 'influencere'.


.

Smještena u Milanu, škola od studenog ove godine nudi šestomjesečni tečaj za društvene mreže i influencer marketing nakon kojeg će odabranih 20 polaznika steći znanje o digitalnom svijetu, od community managementa, SEO-a, obrađivanja foto i video materijala, pa sve do strategije plasiranja sadržaja i angažiranja publike.

Odabrani će polaznici učiti od stručnjaka iz Condé Nasta, onih iz Bocconi School of Management, kao i brojnih drugih predavača, i sve to besplatno jer je aktualni tečaj postavljen u suradnji s L'Oréal Luxe Italia. Sljedeće će se godine Akademija proširiti i na tečajeve fokusirane na tehnologiju i hranu, dok je ovaj trenutni usmjeren u beauty i lifestyle domenu. S novom će godinom tako Condé Nast Italia's Social Academy primiti i više studenata, njih 40Studenti moraju imati minimalno 19 godina, predočiti dokaz o prethodnom završenom obrazovanju te znati tečno engleski jezik.

Naravno, mišljenja su podijeljena. Neki su oduševljeni i tvrde da je ovo savršena reakcija na doba u kojem se nalazimo dok se drugi zgražaju i tvrde kako to nije relevantno zanimanje.

Dok se ovako nešto pojavi u Hrvatskoj mogle bi proći godine i godine, ali barem se negdje u svijetu našao netko tko razmišlja drugačije.

Što vi kažete – biste li upisali ovako nešto?


Foto: Unsplash

I.I./ fashionista.com

Pročitajte još:

Novost na Instagramu – od sad će emitiranje uživo biti još više cool

Najveće laži koje ti profesori govore o faksu – pazi da se ne bediraš bezveze

[ANKETA] Što nakon osnovne, srednje ili fakulteta – kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Škola Italija akademija influencer

Još vijesti