Slika nije pronađena

Oko toga se slaže velik broj psihologa. Ipak, ono što je važnije i bitnije u tom pogledu je kako koristite te komade nakita. To se odnosi i na prstenove, i naravno, na prste na kojima najčešće nosite prstenove. Oni također mogu puno reći o tome kakva ste osoba i koje karakteristične značajke imate.

Jedna stvar koju trebate znati je da ovalni prsteni izgledaju elegantnije i vizualno čine prste duljim i vitkijim. One dame, koje nisu visoke i imaju kratke prste, trebale bi izbjegavati nošenje velikih prstena s velikim kamenjem. Ako su vam prsti mali i tanki, trebale biste nositi manje i laganije alternative. Također, kako biste dobro izgledale, obratite pažnju na to da imate dobro dotjerane prste i nokte. Pravilno njegujte ruke kremama.

 

 

 

via GIPHY

Postoji i još jedno zanimljivo uvjerenje o prstenima i prstima koje uključuje vjerovanje o yinu i yangu. Prema njemu, kada osoba koja je dešnjak nosi prsten, njegova ili njezina lijeva ruka stoji za yin, a desna za yang. Kada on ili ona nosi prsten na yinu, to znači da će dobiti vještinu ili osobinu, dok prsten na yangu znači suprotno - davanje vještina ili osobina. Za ljevake vrijede obrnuta pravila.

 

via GIPHY

Evo popisa značenja prstena za svaki prst:

1. Značenje prstena na palcu
Stari Grci su palac povezivali s muževnim dostojanstvom i s očuvanjem muške snage i moći. To je bilo glavno značenje nošenja prstena na palcu. Što se tiče žena koje nose prsten na palčevima, to bi moglo signalizirati da imaju neke muške karakterne osobine kao što su upornost i tvrdoglavost ili su veoma temperamentne. S druge strane, to može značiti i nesigurnost ili nezadovoljstvo, osobito u smislu intimnih aspekata života. One žene koje imaju netradicionalnu seksualnu orijentaciju poznate su po tome što nose prsten na palcu. S obzirom na yin i yang, nošenje prstena na yin palcu znači asertivnost i želju da drugima nametnete svoju volju i želje, dok za yang to znači fleksibilnu prirodu i sposobnost lakog prilagođavanja drugima.

 

 

 

via GIPHY

2. Značenje prstena na kažiprstu
Prsteni koji se nose na kažiprstu desne ruke pokazuju čežnju za moći. To također znači da ste diskretna osoba. Međutim, ako nosite prsten na kažiprstu lijeve ruke, onda se vi želite drugima činiti kao netko drugi, ne želite otkriti svoje pravo lice ni pod koju cijenu. Također, imate visoko razvijenu megalomaniju i skloni ste histeriji. Prema teoriji yina i yanga, nošenje prstena na yin kažiprstu znači traženje vodstva, dok na yangu to znači da ste spremani prihvatiti smjernice od drugih. Što se tiče astrološke asocijacije, ona je povezana s Jupiterom koji simbolizira moć i autoritet.

 

 

 

via GIPHY

3. Značenje prstena na srednjem prstu
Srednji prst je zapravo najbolji prst za nositi prsten koji želite pokazati. Mnogi psiholozi vjeruju da u takvim slučajevima vlasnik prstena želi pokazati ne samo prsten, već i sebe. Nije uzalud Marylin Monroe pokazala svoj prsten na srednjem prstu u videu svoje poznate pjesme o dijamantima. Što prsten ostavlja veći i bolji dojam, to više želite uvjeriti sve oko sebe da ste jednostavno neodoljivi. Ako nosite prsten na srednjem prstu to znači da vjerujete u sudbinu i magiju. Nošenje prstena na yin srednjem prstu znači sposobnost razlikovanja između onoga što je ispravno i onoga što nije, te sposobnost donošenja vlastitih odluka o tome, dok za yang to znači sklonost traženju smjernica od drugih. Zbog svog položaja srednji prst je često povezan s ravnotežom.

 

 

 

via GIPHY

4. Značenje prstena na prstenjaku
Kao što možda već znate, nošenje prstena na prstenjaku znači status dame. Prema vjerovanju drevnih Egipćana postoji ravan živac koji ide od prstena do srca i zato je uobičajeno nositi vjenčani prsten na prstenjaku. Dame koje još nisu u braku, ali nose prstenje na prstenu, možda čak i podsvjesno pokazuju da zaista žele promijeniti svoj status što je prije moguće, dok istovremeno pokušavaju svima reći da su u redu. Ako nosite prsten na prstenjaku to znači da ste romantični i sanjivi po prirodi. Također, nošenje prstenja na prstenjaku lijeve ruke nije dobra ideja jer je to znak razvedene dame ili udovice. Dakle, ako nosite prsten na yinu, najvjerojatnije ste kreativni i snalažljivi, što vam daje priliku da lako riješite svoje probleme, dok će oni koji nose prsten na yang prstenjaku bolje pokazati i naučiti druge kako mogu biti kreativni i koristiti svoje vještine za vlastiti profit.

 

5. Značenje prstena na malom prstu

To je znak da se radi o izvanrednim ljudima. To je simbol umjetničkog i kreativnog karaktera koji ima kvalitete poput rječitosti i sposobnosti uvjeravanja. Prsteni na malom prstu signaliziraju lukav karakter i snalažljivost. Također se vjeruje da oni koji nose prsten na malom prstu znaju lako pronaći zajedničke stvari s različitim ljudima. To je, naravno, dobar početak uspjeha u poslovanju. Prsten na yin malom prstu ukazuje na komunikativnost. Što se tiče yanga, mogu se uočiti sposobnosti poput lakog vođenja i lakog shvaćanja onoga što drugi pokušavaju reći. Nošenje prstena na malom prstu znači da je osoba neovisna od vjerskog i kulturnog konteksta.

 

 

 

via GIPHY

Pokušajte biti pažljiviji pri izboru prsta za nošenje omiljenog prstena sljedeći put!

Foto: Ali Express/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

[KVIZ] Test koji funkcionira - odaberi prsten i saznaj koji je tvoj ženski adut

Prsten zbog kojeg vam više nikada neće ispasti mobitel iz ruke

Dijamanti su out: djevojci poklonio najčudniji prsten i oduševio ju

prsten prst zanimljivosti psiha značenje karakter zabava

Još vijesti