Slika nije pronađena

Kada pukne ljubav, preplave nas razne emocije; od tuge i očaja preko ljutnje i bijesa pa sve do ravnodušnosti. Iz svake naučimo nešto novo, a jedna djevojka kojoj je dečko slomio srce podijelila je s ostatkom svijeta svoje lekcije.

Što je naučila i zašto zahvaljuje bivšem što ju je ostavio, saznajte u pismu koje mu je napisala:

'Prošle su godine otkad sam ti rekla da te volim, ali ti mi nisi uzvratio. Osjećam se mnogo bolje otada – proteklu godinu gradila sam sve što si slomio napustivši moj život.

Posvetila sam se razvijanju najbolje verzije sebe da me više nikada ne mogu tako slomiti. Nisam čak ni pomislila na tebe sve do trenutka kada sam vidjela fotografiju tebe i tvoje nove djevojke na društvenim mrežama. Priznajem – zastao mi je dah. Nakon prvobitnog šoka, po glavi su mi se vrtjele samo dvije riječi: hvala ti.

Hvala ti što si me napustio. Danas sam puno više od djevojke sa slomljenim srcem. Kad se samo sjetim koliko sam vremena potrošila tražeći tvoje odobravanje čime sam mjerila vlastitu vrijednost.

Očajna, slaba i bezvrijedna – više nisam takva djevojka. Kada sam shvatila da mišljenje o sebi stvaram na temelju onoga što ti osjećaš za mene, morala sam pogledati u ogledalo i pronaći načine da se opet zavolim.

Hvala ti što mi nisi dopustio da gubim vrijeme i energiju voleći te dulje nego sam trebala – tu ljubav usmjerila sam prema sebi. Danas ne bih bila tu gdje jesam da si mi uzvratio ljubav.

Kada upoznam sljedećeg dečka, neće biti isto. Dat ću srce samo onome tko to zaista bude zaslužio. Onome tko se ne bude bojao svojih osjećaja i odgovornosti. Sada znam kako ne želim da me tretiraju u vezi, znam što je prihvatljivo, a što ne.
Toliko sam morala razmišljati o dvosmislenim porukama koje si slao i tvom ponašanju da sam bila posve emocionalno iscrpljena. Dopustila sam si postati robom svake tvoje riječi i svakog tvog postupka. Ono što me tada uništilo, nikada više ne bi moglo. Nikada se više ne bih uplašila praznih riječi dječaka poput tebe.

Nisam bila potpuna osoba i tražila sam nekoga da popuni prazninu u meni, ali zahvaljujući tebi, danas sam ispunjena.
Sa smiješkom govorim da sam sretna. Više ne tražim nikoga da popunjava praznine u mom srcu. Vidim da si sretan sada. Nadam se da te ona usrećuje da načine na koje ja nikada nisam mogla. Sada mi je jasnije nego ikada da nismo bili suđeni jedno drugome.

Hvala ti što si me podsjetio
.'

Foto: Instagram
I.N.

Pročitajte još:

'Žalim što ti usne nisam dotakla' - najiskrenije pismo jedne srednjoškolke iz Srbije

Pismo tinejdžera tati: Postoje gore stvari od loših ocjena

Pismo koje svaka djevojka mora pročitati: 'Danas si jako lijepa'

                   

dečko bivšem Djevojka Pismo

Još vijesti