Slika nije pronađena

Aelita Andre je apstraktna ekspresionistička slikarica iz Australije čija su se djela na prvoj prodajnoj izložbi u New Yorku rasprodala u samo tjedan dana. Svaka je slika procijenjena na velike iznose između 4,400 i 10 tisuća dolara. Ovu mladu slikaricu, ‘otkrili’ su 2011. godine kad je imala samo 4 godine.

Danas ima 7 godina i najmlađa je profesionalna slikarica na svijetu. Počela je slikati sa samo 9 mjeseci, dok je još bila u pelenama. Prikrala se jednom od očevih platna i počela po njemu slikati i miješati boje. Njeni su roditelji umjetnici pa su lako primijetili da Andre ima oko za kompoziciju. Kritičari su se složili i to oduševljeno!

Vidjela sam divne boje, sjajan pokret i kompoziciju koja je zaigrana i pomislila: ‘Ovo je fantastično! Tko je ova osoba?’, samo da bih saznala da je to dijete?, priča ravnateljica galerije Angora, Angela Di Bellow.

Neki su se kritičari pitali nisu li joj roditelji možda ‘pomogli’ u slikanju, no sve je sumnje raspršio njen otac kad je na YouTube postavio video svoje kćeri kako slika.

Andre je nedavno završila sa izlaganjem svoje četvrte izložbe u Galeriji 151 u New Yorku, a oslikavala je platna na koja je postavila violine. “Jednom kad je violina na platnu, sa bojom i šljokicama i svim stvarima, postanu dijelovima iste cjeline”, izjavila je Andre za Daily Beats. “Ne možete ih odvojiti. Isto kao što je moja umjetnost dio mene, violina je dio platna i slike sada mogu pjevati.

Njene su slike toliko očaravajuće možda i zbog toga što nikada nije ‘učila’ slikati po pravilima pa je sama osmislila svoja pravila.

L.B./izvor: HelloGiggles

foto: aelitaandre.com, YouTube

andre aelita najmlađa profesionalna slikarica slikanje

Još vijesti