Slika nije pronađena

Eh, ti snovi... Lijepi, ružni, radosni, tužni, svih boja i puni najčudnijih preokreta. Neki su snovi tek odraz dnevnih problema i lako ih je povezati s brigama i događajima od prethodnog dana. Ali postoje i oni snovi koji kao da nemaju veze s nikakvim našim iskustvom, s ničim što smo ikada vidjeli ili proživjeli.


Pa što onda znače takvi snovi?


Napravili smo za vas malu sanjaricu: tumačenje deset najčešćih snova koji nas, gotovo neizmijenjeni, povremeno posjećuju i izazivaju u nama snažne osjećaje sreće ili straha - čak i nakon što se probudimo.


1. Pokvarene ili izgubljene stvari: telefon koji ne radi, pokvareni auto, izgubljene naočale ili - izgubljeni dečko

Ovaj nas san upozorava na ona područja života na koja moramo obratiti posebnu pažnju. Pritom ih naravno ne treba doslovno tumačiti: pokvareni telefon ne znači da trebamo kupiti novi mobitel, nego nam govori da poradimo na načinu na koji komuniciramo. Prisjetite se koga ste neuspješno pokušavali nazvati u snu? Možda ste u posljednje vrijeme prema toj osobi bili neugodni ili joj niste znali objasniti koliko vam zaista znači.


2. Novac

Iznenada dobijete nasljedstvo ili nađete novac na cesti, ili s druge strane izgubite novce na neobičan način

Novac ovdje predstavlja ono što nam je važno, do čega nam je stalo i što želimo zadržati. Ako u snu dobijemo novac, to znači da smo došli do životne prekretnice u kojoj smo shvatili što nam je zaista važno i čemu se moramo posvetiti. Gubitak novca često simbolizira dezorijentiranost, gubitak cilja i smisla u životu. Razmislite što vam je bilo važno ranije i jesu li se te vrijednosti na neki način promijenile.


3. Imate ispit u školi i potpuno ste nespremni, ništa ne znate, dobijete negativnu ocjenu

Ovaj san znači da se upravo nalazite pred velikim izazovom u životu, i da se bojite neuspjeha. Drugim riječima, može značiti da se bojite hoćete li opravdati očekivanja drugih i izvršiti zadatak koji je pred vas postavljen. Također može značiti da osjećate kako vas netko vama nadređen procjenjuje, i bojite se kakva će na kraju biti njegova ocjena.


4. Vi ili netko vama drag je bolestan ili čak umire

Ovakvi snovi svakako spadaju među najružnije i u nama izazivaju strah jer se bojimo da najavljuju neizbježnu tugu. Srećom, to nije tako! Najvjerojatnije su oni tek odraz naših strahova da će se neki dio života nepovratno promijeniti i da ćemo izgubiti dio svakodnevice na koji smo se privikli. Možda će se nešto promijeniti u odnosu s nekom bliskom osobom, ili se barem toga bojite. Za svaki slučaj prošetajte do liječnika i provjerite svoje zdravstveno stanje!


5. Netko vas progoni

Ako vas u snu netko progoni to se može protumačiti kao odraz vašeg osjećanja o velikoj obavezi s kojom se morate nositi, ali se bojite da to neće biti lako. U svakom slučaju ovakav se san obično naziva stresnim snom, i on svakako upozorava da je vrijeme da malo usporite i odmorite se, jer vaše tijelo trpi zbog intenzivne napetosti.


6. Zubi: ili se smijete i pokazujete prekrasan osmijeh, ili vam se zub kvari i ispada

Zubi su simbol postojanosti i zrelosti, ali i vrijednosti do koje nam je izrazito stalo (pa kome nije stalo do zdravih zubi?). Upravo zato stanje zubi u vašem snu odražava i vaše razmišljanje, ali i predosjećanje o mogućim promjenama u odnosu na nešto vama izrazito važno – na primjer, stanje prijateljske veze, ljubavne veze, u obitelji i slično.


7. Golotinja, sanjate da ste goli na javnom mjestu, pred puno ljudi

Sanjate li da goli stojite ispred jedne ili više osoba, takav je san povezan s osjećajem izloženosti i nezaštićenosti u stvarnom životu. Možda vam netko zabada nos u osobne stvari ili se nastoji umiješati u vaš život, a vi se osjećate nemoćni da zaštitite svoju intimu, svoje stavove i način života.


8. Snovi u kojima padate, letite ili tonete

Snovi u kojima padate ili tonete pokazuju opterećenost brigama i strah od nepoznatog. Ali ovakvi snovi nisu nužno negativni: oni mogu upućivati i na vašu povećanu spremnost da uronite u dubine svojih razmišljanja i sjećanja, odnosno da bolje upoznate ono što ste odavno zakopali u podsvijest. Nasuprot tome, snovi u kojima letite upućuju na osjećaj oslobođenja od briga (možda nakon dugog razdoblja strahova), ali mogu upućivati i na vašu želju da se odmaknete od svakodnevnih briga i posvetite se višim mislima, duhovnosti i upijanju nove životne energije.


9. Voda

Voda je znak da vas zaokupljaju određena iskustva i emocionalna stanja. Stanje vode dat će vam naznaku o čemu se zapravo radi: uzburkana voda upućuju na izazovne emocionalne situacije, na tugu, strah i očaj, dok smirena površina vode upućuje na stabilnost emocija i čak mogućnost sretne ljubavne veze koja je na pomolu!


10. Snovi u kojima zakasnite na autobus, vlak, brod, avion i slično

Prijevozna sredstva u snovima simboliziraju sposobnost da se pomaknemo s mjesta, odnosno da djelujemo u stvarnom životu. Oni su simbol naše volje i sposobnosti da se približimo ciljevima koje smo si zadali. Kašnjenje zato ovdje predstavlja slabljenje motiva, odnosno preispitivanje prvobitnih ciljeva. Da li zaista još želimo ono što smo tražili do sada? Ili smo progledali i vidimo da je sreća negdje drugdje? Svako od nas će za sebe pronaći najbolji odgovor na ova pitanja!L.B./izvor:horoskopcentar.com

foto: sxc.hu

najčešći snovi tumačenje

Još vijesti