Slika nije pronađena

Danas živimo u užurbanom svijetu kada smo cijelo vrijeme u nekoj strci - bilo da kasnimo u školu ili na trening, na kavu s ekipom ili se spremamo za izlazak, sve radimo brzinski i na knap.

Još ako se radi o tome da ste i inače neuredni, velike su šanse da negdje u svojem stanu imate nered. Bilo da se radi o spavaćoj sobi ili kupaonici, nered je vjerojatno tu. Nedavno je psihologinja Sally Augustin uspjela pronaći još jedno, dublje značenje nereda.

Vjerojatno to niste znali, ali ovisno o tome kakva ste osoba, na određenim mjestima ćete stvarati više nereda. Pogledajte što vaš nered govori o vama!

Na ulazu

Vrlo vjerojatno ste otvorena osoba. Kako ostavljate nered na mjestu kroz koje moraju proći svi koji dolaze kod vas, sviđa vam se ideja da se zbližite sa svojim posjetiteljima. Samo pripazite da ne ugošćujete prečesto ljude, mogli biste se pogubiti u svom tom druženju!


via GIPHY


Dnevna soba

Moguće je da ste napeta osoba. Naše oči stalno promatraju prostor u kojem se nalazimo, a nered i nesklad svakako podižu napetost. Dnevna soba je mjesto u kojem provodimo dosta vremena, a kako su naše stvari upravo naše, nepospremanje istih može biti i znak manjka samopoštovanje. Pronađite vremena za pospremiti sve stvari!

Blagovaonica

Osjetljive i nesigurne osobe, a samim time i sramežljive, vrlo će vjerojatno izbjegavati blagovaonicu, zato što se radi o prostoru u kojem vlada nered, koji su sami tamo stvorili. Lako je moguće da tamo skupljate nered zbog loših uspomena koje vas vežu za tu prostoriju, kao možda neprestana dijeta? Počistite blagovaonicu i počnite više vremena provoditi u njoj!

Kuhinja

Nered u kuhinji najčešće izgleda ovako: pobacani razni začini po cijeloj kuhinji, hrpa ostatka od eksperimentiranja s novim jelima i isprobavanjem novih okusa. Ljudi koji eksperimentiraju u kuhinji, vrlo često su takvi i u životu - spremni na nova iskustva! Ipak, probajte malo pospremiti kuhinju i organizirati ju tako da su vam stvari koje često koristiti nadohvat ruke.


via GIPHY


Spavaća soba ili kupaonica

Ove dvije prostorije su daleko najintimnije te pokazuje kakvi smo mi zaista. Nered u ovim prostorijama ukazuje na to da ste nesigurni u sebe - kontrolirate prostor upravo tako što ostavljate nered. Ipak, teško je osjećati se sigurno u sebe kada ste okruženi nepotrebnim stvarima pobacanima po svuda. Pospremite stvari na svoje mjesto i/ili donirajte!

Foto: Giphy/Pixabay

A.Š.

Pročitaj još:

Vrijedi li to i za tebe? Otkrivamo što boja sobe govori o tebi!

I ti možeš spavati u sobi Harryja Pottera (ili barem tako kažu) – i to za paprenu cijenu

Uredi svoju sobu u stilu Harryja Pottera – cool kolekcije za kojima su svi poludjeli

soba Nered stan osobnost

Još vijesti