Slika nije pronađena

Spektakularna predstava o povijesti dinosaura 'Šetnja s dinosaurima' ispričat će vam priču o ovim velikim bićima i odvesti vas 220 milijuna godina u prošlost. Evo kako je nama bila u šetnji s njima.

Nitko nikada nije prestar za uživati u dinosaurima. Ova ljupka bića osvojit će vas u sekundi, bez obzira na to koliko imali godina. Nismo im odoljeli ni mi. Zato smo im dopustili da nas odvedu u davnu prošlost kada još nije postojala zemlja kakvu danas poznajemo i kada su svi kontinenti tvorili jedan veliki nazvan Pangea.


Edukativno-zabavna predstava o dinosaurima gostuje ovog vikenda u zagrebačkoj Areni, a ako ste mislili da se radi o običnom i dosadnom predavanju o povijesti, malo biste se prevarili. Kroz predstavu publika ima priliku upoznati 9 vrsta dinosaura i ono što je posebno zanimljivo – vidjeti ih u njihovoj prirodnoj veličini.

Koliko su realno i detaljno napravljeni najbolje govori činjenica da se može vidjeti doslovno i kako trepću očima. Mašu 'repićima', trče po pozornici, bore se međusobno, ganjaju, ali i vole. Pokazat će vam i svoju opaku stranu, ali i onu drugu – nježnu i punu ljubavi.Samo nekih od oni koje ćete moći vidjeti su visoki Brahiosaur, svima poznati T-Rex, kao Triceraptosa i njegov veliki 'ovratnik'.

Kroz priču će vas provesti paleontolog, istraživač koji zna sve o razvoju života na zemlji, a kada ga vidite na pozornici pokraj velikih dinosaura, bit će vam pomalo drago što ova ogromna bića ne možete sresti danas u prirodi.


Priču o ovom bićima priča na hrvatskom kako bi svi mogli bez problema razumjeti.

Teško je i pretpostaviti kako izgleda produkcijski dio ovakvog spektakla, ali uspjeli smo zaviriti malo iza zastora. Kako bi jedan dinosaur 'prošetao' po pozornici i izgledao tako realno dok to radi, u pozadini ga kontrolira čak nekoliko ljudi. Od pomicanja tijela, glave do zvukova – sve treba biti usklađeno između nekoliko 'lutkara'. Slično je kao kada lutkari rade lutkarsku predstavu pa pomiču lutkice i njihove ruke ili noge uz pomoć konaca. Ovdje to samo rade uz modernu tehnologiju.


Čini se kao težak posao za koji treba puno koncentracije, a jedna od tih 'lutkarica' ispričala je da je njen posao prije svega zabavan, ali i da zahtjeva puno vježbe i koncentracije.

Možemo vam pričati do prekosutra kako su dinosauri super, ali najbolje ćete to sve doživjeti sami ako ih posjetite ove subote i nedjelje u Areni.


Foto: Redakcija Teen385

M.T.

Zagreb šetnja s dinosaurima dinosaur predstava spektakl

Još vijesti