Slika nije pronađena
Isti je slučaj bio s maturantima Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba, no za razliku od ostalih maturanata, oni se nisu dobro proveli.

Iako se radilo o čak šest trećih razreda, imali su samo jednog turističkog vodiča, umjesto predviđena tri. Prvi se iskrcao još u Novom Zagrebu, a drugi ih je napustio u Anconi, netom prije ukrcavanja na brod kojim su krenuli prema Grčkoj.

I kod samog polaska je došlo do problema: agencija je samo nekoliko sati prije polaska obavijestila školu kako bi trebali krenuti čak tri sata ranije, što je škola odbila zbog neprofesionalnosti agencije, pa je ista agencija otkazala razgledavanje San Marina, iako je to bio dio dogovorene ponude, piše portal 24sata.

via GIPHY


Svi znamo da kod maturalca nije najbitnija stvar imati kvalificiranog turističkog vodiča, no ako je isti plaćen, onda se svakako očekuje da se tu pojavi da vas bar provede kroz sve što biste trebali vidjeti. Ovi maturanti su imali samo jednog takvog vodiča, u Dodani.

Ipak, najgora stvar kod cijelog putovanja jest bio smještaj. U ponudi koju su roditelji izabrali, stoji kako će učenici biti smješteni u hotel Achillion koji ima tri zvjezdice te se nalazi u Ateni, no oni su završili u hotelu udaljenom dvadesetak kilometara od Atene, Acharnis Kavallari.

I tad je počeo horor.

Mačke koje se šeću u kuhinji, krvave mrlje po plahtama i ubijeni kukci po zidovima su bili i više nego dovoljni da svima postane jasno da su se uvalili u nešto što nisu očekivali.Smrad koji je vladao cijelim hotelom, manjak zahodskih dasaka i mnoštvo dlaka po cijeloj kupaonici, samo su dodatno zgadili mjesto u kojem su trebali prespavati.
Čak iako se radi o maturalnom putovanju, koje rijetko što možeš upropastiti, ovim maturantima je nažalost definitivno upropašteno - isto kao i njihovim profesorima.

Pri povratku u Zagreb, jedna učenica je završila na hitnoj gdje je jedva izbjegla sepsu, druga je dobila osip koji je prerastao u čireve po cijelom tijelu, treća ima gljivice na nogama, a četvrta se vratila s ušima u kosi. Ništa bolje nisu prošli niti profesori, od kojih je jedan završio u bolnici zbog infekcije probavnog trakta i s temperaturom 39, a druga profesorica ima također osip po cijelim rukama.

via GIPHY


Naravno, roditelji i profesori su užasnuti cijelom priču te traže povrat novca kojim su platili putovanje, no agencija Alga Travel tvrdi kako je sve iz ugovora bilo ispoštovano te da se radi o namjernom blaćenju same agencije.

Moramo priznati kako ćemo ipak vjerovati roditeljima i slikama koje i sami vidimo. Možeš se i sam/a uvjeriti - pogledaj slike koje je anonimni čitatelj poslao redakciji 24sata. Ovdje se nalaze recenzije hotela u kojem su odsjeli učenici, i nisu nimalo dobre...


Foto: Giphy/Unsplash/TripAdvisor

A.Š.

Pročitaj još:

Ispovijesti učenika koji nisu išli na maturalac: 'Nije mi nimalo žao, evo zašto...'

Sve više škola odustaje od odlaska na maturalac - čeka li to i tebe?

Pripreme za maturalac u tijeku: 'Ne znam za tebe, ali ja pazim na svaku sitnicu'

maturalac Grčka hotel horor

Još vijesti