Slika nije pronađena

U vojvođanskom mjestu Šajkaš u osnovnoj školi 19 djece izgubilo je svijest. Kako je za rečeno u bolnici, a prenose Blic i Jutarnji, u dvorani za tjelesni odgoj došlo je do curenja plina. Međutim, neslužbena je informacija da na instalacijama u školi nije pronađen nikakav kvar.

Prvo je jednom djetetu pozlilo, i dok su profesori došli vidjeti o čemu se radi, odjednom su djeca masovno počela padati u nesvjest. Uz pratnju doktora, djeca se prebacuju u Dječju bolnicu u Novi Sad.

'Djeca nisu u životnoj opasnosti, a policija kao i sve nadležne službe nalaze se na terenu - rekli su u MUP-u.' Kako saznaje Blic , istraga je u tijeku, a provjerava se i je li nešto drugo moglo biti uzročnik masovnog trovanja.

'U Osnovnoj školi u Šajkašu danas je došlo do masovnijeg trovanja djece plinom, a 10 učenika je trenutačno hospitalizirano u Dječjoj bolnici u Novom Sadu' izjavio je glasnogovornik bolnice Dušan Vuković.

On je kazao da još nije utvrđeno od koje vrste plina je nastupilo trovanje, niti koliko je točno djece otrovano jer, kako je kazao, neku djecu roditelji sami dovoze u bolnicu.

Foto: Shutterstock

Izvor: Jutarnji/Blic

I.N.

Trovanje osnovna škola

Još vijesti