Slika nije pronađena

Složit ćemo se da je zaljubljenost jedan od najljepših osjećaja; simpatični leptirići u trbuhu, osjećaj opijenosti i neobjašnjive radosti te poletnost. A što je s preznojavanjem i nervozom?

Većinu vremena osjećamo se kao da smo u sedmom nebu, ali postoje trenuci kada nas zaljubljenost totalno izbacuje iz takta. To nije ništa neobično – osjećaj je preintenzivan pa sa sobom mora donijeti i nešto manje lijepih stanja.

Evo 4 grozna osjećaja koja ćete dobiti u paketu sa zaljubljenošću:

*Zabrinutost

Kada upoznamo zanimljivu osobu, potrebno je neko vrijeme da se prepustimo osjećajima i uživamo. Prije toga potrebno je srušiti zidove i emocionalno se izložiti drugoj osobi – što znači priznati da smo ranjivi. To nije lako jer se brinemo hoće li nas povrijediti, koliko dugo će nam uzvraćati ljubav i možemo li nekako pogriješiti. Naša zabrinutost smanjivat će se vremenom, ali uvijek će biti prisutna, barem u tragovima.


*Nesigurnost

Nije važno jesi li najljepša, najpametnija ili najzabavnija osoba; u trenutku kada upoznaš osobu u koju ćeš se ludo zaljubiti, pitat ćeš se jesi li dovoljno dobra za nju. Naravno da jesi, a tvoja zabrinutost samo je znak da ti je stalo. Svima ovo pitanje prolazi kroz glavu i ne znači da ti nedostaje samopouzdanja nego da ti je druga osoba jako važna.*Ljubomora

Iako znaš da je na piću s dečkima, po glavi će ti se vjerojatno motati ljubomorne misli. 'Što ako upozna nekoga', 'Zašto uživa bez mene' – nemoj ih pokušavati otjerati; prihvati svoju ljubomoru. Ipak – nemoj djelovati. Jedna stvar je prihvatiti da smo malo ljubomorni, a posve druga je baciti se u razne akcije stalkanja, prigovaranja ili izazivanja drame.


*Neizvjesnost

Prvih nekoliko tjedana/mjeseci naši će osjećaji biti intenzivni, ali vremenom će se spustiti do neke konstantne, ugodne i opuštene razine. Mnogi ovu promjenu tumače kao kraj ljubavi. Imajte na umu da nije moguće biti zaljubljen preko ušiju jako dugo stoga se nemojte iznenaditi kada osjetite promjenu. To vjerojatno znači da razdoblje lude zaljubljenosti prestaje – ali počinje faza prave ljubavi.


Foto. Shutterstock
Izvor: EliteDaily.com
I.N.

Pročitajte još:

On nema dobre namjere: 6 znakova da si naletjela na 'pravog igrača'

Zabranjena ljubav: Filmovi u kojima se tinejdžeri zaljubljuju u odrasle osobe

Vjeruješ li u ljubav na prvi pogled?

zaljubljenost ljubav osjećaj

Još vijesti