Slika nije pronađena

Naš mozak balansira i dodjeljuje kontrolu određenih funkcija svakoj strani što je prirodni način da se osigura da je učinkovitost maksimalizirana.

via GIPHY


Tako je desna strana uglavnom odgovorna za osjećaje, intuiciju, umjetnički aspekt i uglavnom se tumači kao 'ženska strana mozga'. Lijeva strana je odgovorna za razum, logiku, znanost, matematičke mogućnosti i nazivamo ju 'muškom stranom'.


Lijeva je strana uključena u govor, čitanje i pisanje – ona obrađuje riječi slova i brojeve, dok je desna kreativna i prikuplja informacije uglavnom u obliku slika, a zadužena je za boje, prepoznavanje lica, mjesta, objekata i glazbe. 'Specijalizacija' polutki uglavnom završava između 9. i 12. godine, pa nakon toga doživotno imamo različite tipove mozgova koji nas neposredno određuju, piše Medikus. Tako oni s aktivnijom lijevom stranom mozga ostaju logičniji, skloniji analitici i objektivniji, a oni s aktivnijom desnom polutkom budu intuitivni, misaoni i subjektivni.

Kako bi saznao/saznala koja je tebi polovica mozga 'jača strana', riješi ovaj jednostavan test. Sve što moraš učiniti je procijeniti koje je od ova dva lica sretnije.


Pogledaj bolje - pogledaj još jednom...


Ako ti sretnije djeluje lijevo lice, aktivnija ti je lijeva strana mozga i tvoja 'jača strana' su jezici, logika, kritičko razmišljanje, brojevi i rasuđivanje.

Ako si pri prosuđivanju vidio/vidjela desno lice kao sretnije, ti si odličan/odlična u prepoznavanju lica, detektiranju i izražavanju emocija, glazbi, s bojama, maštovit(a) i kreativan/kreativna.

Foto: Screenshot/Facebook/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

TEST Torbica te otkriva – odaberi jednu i saznaj svoju osobnost

[KVIZ] Test koji funkcionira - odaberi prsten i saznaj koji je tvoj ženski adut

Odaberite prolaz i otkrijte nešto o sebi!

Slika desna strana Mozak polutke test lijeva strana

Više iz rubrike

Još vijesti