Slika nije pronađena

Život se mnogima odjednom promijenio zbog pojave korone. Škole su prebačene na online nastavu, zatvorili su se kafići, zabranjena su veća druženja, nema školskih tradicija poput maturalnih putovanja ili maturalnih večeri... sve je to utjecalo na mlade.

Na svakoga bi ovako nešto utjecalo, a pogotovo na mlade kojima se život najviše promijenio. Doktori su sada uočili jednu zabrinjavajuću pojavu kod mladih cura. Otkad se pojavila pandemija koja je promijenila svijet susreću se sa sve većim brojem mladih koji imaju problema s tikovima. Bilo da se radi o nekontroliranom žmirkanju, grimasama, trzajima glave ili čak i šmrcanjem. Doktori tvrde da su prije u jednoj godini imali po maksimalno 6 mladih cura koje su imale problem s tikovima, a sada je taj broj narastao na 3 ili 4 slučaja tjedno.

Objašnjavaju da se tikovi javljaju zbog tjeskobe i dezorijentacije uzrokovane upravo svim promjenama u životima mladih koje su došle zbog korone. Mnogima je teško pala cijela situacija u kojoj većinu vremena provode doma i to je utjecalo na njih više nego što bi i pomislili. Ovakva pojava u ponašanju može biti razlog za brigu, ali baš su zato odlučili o ovome javno progovoriti, kako bi umirili roditelje, ali i mlade. Napominju da ipak nema razloga za brigu u ovom slučaju te da će tikovi otići jednako kako su i došli kako će se situacija s koronom popravljati i život nam se krene vraćati u normalu.

Pogledajte još:

Maturantica Hana sada je nastupila i u 'Milijunašu'! Jedno ju je pitanje baš zeznulo – biste li ga vi znali?

Najslađe istraživanje: Tražili su koja je pasmina pasa najslađa na svijetu - evo tko je pobijedio

Studij za koji se uvijek traži mjesto više sada se otvara na još jednom fakultetu u Hrvatskoj

Izolacija tinejdžeri korona. utjecaj na mlade zdravstveni problem

Još vijesti