Slika nije pronađena

Sve se više približava ljeto, a iako je upitno kako će ono ove godine izgledati, ne mora biti upitno kako ćeš ti izgledati. Kreni vježbati, osjećat ćeš se bolje.

Za postići ravniji trbuh ili izdefinirane trbušne mišiće treba puno posla, vježbanja i odricanja. No, to ne znači da nije moguće. Ako se nikako ne možeš natjerati da kreneš svaki dan redovito vježbati, počni s nečim jednostavnim – trbušnjacima. Trbušni su mišići su itekako bitni jer oni omogućavaju pravilno držanje pridržavajući kralježnicu, ali i čitavo tijelo. Jedna od najpopularnijih vježba ikada za trbuh su svakako trbušnjaci. Svi ih znaju napraviti, nije toliko teško za svladati tehniku, ali koliko ih god dugo radili, nikad ne postanu lagani. Koliko je trbušnjaka potrebno napraviti dnevno da bi se nakon nekoga vremena počela vidjeti rezultati?  Po stranici Livestrong, kombiniranje tri seta od po 25-50 trbušnjaka je ono što će pomoći.
 
 
I to nažalost nije sve. Ako stvarno želiš vidjeti promjenu, dodaj u svoju dnevnu rutinu uz trbušnjake i podizanje nogu, plank, kao i još nekoliko drugih vježbi za učvršćivanje trbuha, te uz to sve pripazi na prehranu. Bitno je da smanjuješ naslage oko trbuha stvaranjem kalorijskog deficita (da sagorijevaš više kalorija nego što ih unosiš). Nakon nekoliko tjedana, ukoliko budeš redovita, počet ćeš vidjeti rezultate.
 
 

Ukoliko tek počinješ sa svojim fitness putovanjem, preporučuje se da za početak kreneš s 30-60 minuta kardio treninga za cijelo tijelo, najmanje 5 dana u tjednu. Možeš plivati, trčati, voziti se na biciklu, raditi vježbe...što god je najbolje za tebe.

Foto: YouTube/ Shutterstock.com - Bojan Milinkov/ Giphy

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Ovih šest mitova vezanih uz vježbanje mogli bi ti ttly otežati postizanje rezultata! Saznaj istinu

Za sve mrziteljice vježbanja i dijeti – svakodnevni trikovi uz koje ćeš imati ravniji trbuh

Do savršene linije uz Arianu Grande – tri minute zabavnog vježbanja koje moraš isprobati

trbušnjaci Vježbanje koliko dnevno rezultat

Još vijesti