Slika nije pronađena

Svi traže šišmiša, ali rijetki ga stvarno i nađu. Nova zagonetka koja se vrti po internetu i s kojom se svi muče ima iza sebe lijepu priču.

Ilustracije pune različitih predmeta ili životinja na kojima treba pronaći točno određeni motiv zaludjele su Internet, a sada je došla još jedna. Britanska kompanija Burton Roofing koja se bavi pokrivanjem krovova kreirala je jednu ovakvu zagonetku da zabavi ljude, ali i da proširi svijest o šišmišima. Na slici punoj različitog materijala i predmeta za gradnju treba pronaći šišmiša koji spava. Čini se jednostavno, ali nije. U prosjeku, treba oko 15-ak sekundi da ga se pronađe, ali mnogi ipak odustanu. Dobro prouči fotku, a kasnije proskrolaj niže i pogledaj gdje je šišmiš ukoliko ga ne uspiješ pronaći.


Osim što je ova zagonetka stvorena za zabavu, iza nje je i ozbiljna poruka. Ova kompanija želi potaknuti ljude da osiguraju šišmišima siguran boravak ukoliko ih dođu posjetiti. Oni vole boraviti na krovovima, potkrovljima, garažama, podrumima, iako najčešće na vanjskim djelovima zgrada, znaju ponekad i zalutati unutra.


Ako se radi o malim šišmišima koji se brzo umore, mogu sletjeti na zavjesu ili namještaj. Najgore što tada možeš napraviti je ići ga tjerati, tako ćeš ga samo uplašiti, a moguće i ubiti. Sam će otići. A sada povratak na zagonetku. Jeste li pronašli uspavanog šišmiša? Evo gdje je.


Foto: burtonroofing.co.uk/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

[FOTO] Ovih je sedam optičkih iluzija posebno uzdrmalo Internet – nikome tu ništa nije jasno

Što ste prvo vidjeli na slici? Optička iluzija otkrit će vam kakvi se trudite biti kada se zaljubite

Tko tu koga grli i tko nosi štikle? Nova optička iluzija zaludjela Internet

šišmiš zagonetka Optička iluzija

Još vijesti