Slika nije pronađena

Ako trebaš uzeti minutu da razumiješ što je netko htio reći, onda znaš da je komplicirana rečenica. Definitivno je najviše zbunjujuća rečenica koja postoji u našem jeziku. A što je najbolje, nije na nikakvom narječju pa da zato možemo opravdati koliko nas zbuni.

Znaš hrvatski, pričaš ga otkad si progovorila prvu riječ, ali da ti netko kaže ovu rečenicu, vjerojatno bi bila zbunjena. Trebala bi ti koja minuta (ili možda i više) da si posložiš u glavi njeno točno značenje i na što se odnosi koja riječ. Krenuo je trend gdje je jedan dečko tražio ljude iz različitih država da mu kažu koja je to rečenica na njihovom jeziku koja je najzbunjenija, koja će najviše zbuniti ljude. Na njegov je video odgovorio jedan dečko iz Hrvatske koji je podijelio koja je to najviše zbunjujuća rečenica na našem jeziku, i moramo se složiti s njim. Rekao je da to rečenica 'Gore gore gore gore.'

@markoroni_n_cheese

##stitch with @eduard_martirosyan ##fyp ##foryou ##balkan

Судно (Борис Рижий) - Molchat Doma

Uzmi malo vremena i posloži si ju u glavi. Rečenica zapravo ima smisla, ali pošto se 4 puta za redom ponavlja ista riječ, zvuči zbunjujuće. Ako nisi shvatila, evo i kratko objašnjenje. Prvo 'gore' se odnosi na smjer (kao dolje-gore), druge 'gore' su brda/planine/uzvisine, treće 'gore' je glagol (gorjeti), a zadnje 'gore' je pridjev, u smislu lošije. Iako rečenica ima normalno značenje i nije po tome ništa neobično, zbog igre riječi, zvuči kao da nema i kao da si četiri puta samo ponovila istu riječ.

Pogledajte još:

KVIZ: Koliko zapravo dobro poznaješ hrvatsku gramatiku?

Što se smatra normalnim kod nas, a u Americi bi se na to zgražali? Ovih 9 stvari radiš i ti, ali Amerikanci nikada

Što znači kada ti netko napiše u poruci '1437'? Nisu ti brojevi bezveze, značenje iza njih je romantično

hrvatski jezik najzbunjenija rečenica rečenica

Još vijesti