Slika nije pronađena

Valentinovo je pred vratima i iznad svakog para stoji pritisak oko kupovine poklona i osmišljavanja romantičnog dejta za taj jedan dan. Neke tradicije koje se očekuju za Valentinovo trebale bi čim prije prestati, jer zbog njih se gubi najvažnije značenje ovog dana.

Za one koji su u vezi, 14. veljača je poseban dan kada je sve u znaku ljubavi. Spremaju se posebni dejtovi, osmišljavaju romantične geste, kupuju pokloni… ovo je u neku ruku kao Božić za zaljubljene. Za neke taj dan čak može biti i stresan jer ima toliko toga što treba 'odraditi'. Valentinovo redovito svake godine prate i neki klišeji koji su totalno previše i već je vjerojatno svima dosta ovih stvari. Ovih 5 stvari su postale tradicije, a zapravo bi nam svima bilo puno bolje bez njih.

1.Odlazak van jesti što će platiti - dečko

Obično kada parovi idu za Valentinovo negdje na večeru ili na piće, to bude neko mjesto koje je posebno i često ne baš jeftino. I iz nekoga razloga, očekuje se od dečka da to plati. Što za njih može biti prilično veliki pritisak. Osim ako imaš super bogatog dečka. Jednako kako ti imaš normalan džeparac, tako ga ima i on. Očekivati od dečka da će platiti za dejt na Valentinovo, kada se uvijek traži neko posebnije mjesto gdje bi otišli, baš i nije tradicija koja ima smisla. Zar nije bolje da podijelite račun i svatko da dio? Pogotovo ako ti je i kupio poklon.

2.Kupovanje skupih poklona

Što nas dovodi do sljedećeg klišeja. Kupovanje skupih poklona. Iako će svi reći da nije bit u poklonima, ipak je lijepo na Valentinovo nešto dobiti. I dok je nekada ruža, čokolada ili čestitka bila dovoljna, s vremenom su pokloni postali puno veći i puno kompliciraniji. Očekuju se parfemi, nakit, satovi… Mali pokloni su počeli djelovati razočaravajuće za cure. Ako nisi dobila velikog medvjedića, koji košta nekoliko stotina kuna, dečku nije stalo. Apsolutna loša tradicija.

3.Očekivanje velikih romantičnih gesti

Osim poklona, cure kao da očekuju i da dečko taj dan postane romantični lik iz filma. Dečki ipak najčešće nisu baš na 'ti' s romantikom i smišljanje romantičnih gesti im stvara glavobolje. Uostalom, što znači velika romantična gesta na taj jedan dan, ako se sve ostale dane u godini ponaša loše i čini te tužnom? Svaki bi dan trebao biti prema tebi drag i pažljiv, a ne samo na taj jedan dan. Velike romantične geste ionako nemaju dušu. One male su te koje će ti pokazati koliko te stvarno poznaje i koliko mu je stalo do tebe.

4.Slikanje poklona koje si dobila i objavljivanje na društvenim mrežama

Otvoriti Instagram ili bilo koju društvenu mrežu na Valentinovo je kao da si ušla u paralelnu realnost. Parovi za koje znaš da imaju problema, odjednom su zaljubljeni i vole se najviše na svijetu. A uz to, sa svih strana iskaču fotke poklona koje su cure dobile za Valentinovo. Kao da je to natjecanje tko je dobio bolji poklon. Samo zato što je nekome dečko kupio najveći buket ruža ili ogromnog medu ne znači da ih voli više nego tebe tvoj dečko koji ti je kupio jednu ružu. Ne moraš nikome dokazivati da te dečko voli, dovoljno je da ti to znaš. Ovakva hvaljenja na društvenim mrežama samo zapravo šalju suprotnu poruku.

5.Potraga i kupovanje posebnih outfita

Nema potrebe da za Valentinovo ideš kupiti novu haljinu ili novi outfit – koji onda kasnije nećeš više niti nositi. Sigurno imaš i u svom ormaru komade od kojih možeš složiti slatku kombinaciju od koje će tvom dečku zasjati oči kada te vidi. Ne moraš nositi crveno ili ružičasto ako to nisu boje koje inače nosiš. Svaki outfit će biti outfit za Valentinovo ako ga odabereš nositi taj dan.

Pogledajte još:

Romantični poklon za Valentinovo koji će se svidjeti i tvom dečku – možeš ga napraviti sama

Što kupiti dečku za Valentinovo? Evo koji je najbolji poklon s obzirom na to koliko ste dugo skupa

Inspiracija za manikuru za Valentinovo: 8 ideja koje neće baš svakom pasti na pamet

valentinovo loše tradicije dan zaljubljenih klišeji

Još vijesti