Slika nije pronađena

Ako ste ikada mislili da je 'ljepota u oku promatrača', prevarili ste se – očito da neki magazini točno znaju definicije ljepote!

Barem je tako bilo davne 1938. Godine kada je časopis Life napisao članak o 'ženi idealnih proporcija', tada 20-godišnjoj June Cox. Ovakav članak danas bi bio posve skandalozan, ali nekada je bio potpuno prihvatljiv. Ne samo da su priložili fotografiju 'idealnog' ženskog tijela, nego su naveli točne dimenzije.


Prsa trebaju imati opseg 86 centimetara, struk 60, a bokovi 88 centimetara. June je bila visoka 168 centimetara i imala je 56 kilograma što bi po današnjim kriterijima značilo da je pothranjena. Iako su široki bokovi bili poželjni, u članku se navodi da 'obline kakve su bile moderne krajem 19.stoljeća ipak nisu poželjne'; tada su žene nosile korzete kako bi istaknule struk. 1938. godine privlačnije su bile žene atletske građe i pomalo dječačke figure.


Zastrašujuća je činjenica da je uopće bilo normalno da u članku piše kakvo je tijelo prihvatljivo, a kakvo ne te da su se žene zbog toga osjećale loše. Možda danas nije lako biti žena, ali izgleda da je 1938. Godine to bilo još teže.

Foto/Izvor: HelloGiggles
I.N.

Pročitajte još:

Stoljeće ljepote: kako su izgledale poželjne žene 20-ih, 50-ih i 90-ih godina?

Pismo koje svaka djevojka mora pročitati: 'Danas si jako lijepa'

Cijena ljepote: strašna tvornica u kojoj djevojčice pretvaraju u misice

žena idealna proporcije

Još vijesti