Slika nije pronađena

Ove godine na Interliberu vrijede neka malo drugačija pravila. Iako je bilo upitno hoće li se ovaj veliki sajam knjiga uopće održati, za sada ide sve po planu, samo će biti neke manje izmjene koje se tiču posjetitelja i pravila ponašanja.

Međunarodni sajam knjiga, Interliber, i ove se godine bez obzira na koronu održava na Zagrebačkom velesajmu. Bit će to već 43. po redu, a ljubitelji knjiga će na njemu 6 dana imati priliku kupiti razne naslove po jeftinijim cijenama i napuniti svoje police s knjigama. Iako je bilo upitno hoće li se uopće održati, Interliber se održava, od 10. do 15. studenog. Kako bi posjetitelji bili što sigurniji dok kupuju knjige, pripremljene su potrebne sigurnosne i zdravstvene mjere prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba. Ako planirate ići na Interliber, ovo morate znati.

Umjesto u dva paviljona kako je bilo do sada, ove se godine održava u čak 3 paviljona, a to su 5, 6 i 7a. Bit će više ulaza i izlaza u i iz svakog od paviljona, a bit će i prošireni prolazi između izložbenih prostora. Sve kako bi se stvarale što manje gužve i kako bi bilo što lakše održavati prostor što manje naguranim.
Radno vrijeme unutar kojeg ćeš moći kupovati knjige bit će svaki dan od 10 ujutro do 21 sat navečer, a petkom i subotom do 22 sata.
Svi će na Velesajam morati ulaziti na glavni Južni ulaz gdje će se provoditi registracija posjetitelja putem Covid-19 upitnika, a mjerit će se i temperature. Zbog toga bi mogla nastati malo veća gužva na ulazu, što treba imati na umu i naoružati se strpljenjem.

Nakon što se registriraš na ulazu, svatko će dobiti besplatnu ulaznicu, bez koje se neće moći mehaničke barijere unutar velesajma, tzv. vrtuljci. Osim toga, ispred ulaza u svaki paviljon vršit će se beskontaktno mjerenje temperature, a bit će postavljeni i brojači koji će pokazivati koliko je osoba trenutno u tom paviljonu, kako bi se cijelo vrijeme regulirao broj ljudi unutra. U paviljonima je obično totalni kaos i svi lete na sve strane, a sada se preporučuje jednosmjerno kretanje, od ulaza prema izlazu.

Kako će to izgledati, koliko ćemo čekati na ulazak na Interliber i u svaki od paviljona, vidjet ćemo na licu mjesta, ali gužve su očekivane, pa se pripremi na čekanje u redu više nego inače.

Foto: Teen385/ zv.hr/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

U knjigama postoje, u filmu ne: 'After We Collided' je trebao imati čak dva ljubavna trokuta s Tessom

Od autora knjige 'Five Feet Apart' po kojoj je snimljen i film stiže nova romantična i srcedrapajuća priča

PREPORUKA: Ideš na Interliber? Iskoristi priliku i uhvati ove knjige! 8 naslova koji će te osvojiti

pravila interliber 2020 posjetitelji interliber sajam knjiga

Još vijesti