Slika nije pronađena

Ako ste mislili da ste, nakon otkrića francuskog poljupca, spoznali sve čari ljubakanja, varate se.

Osim francuskog, postoji još 9 vrsta poljubaca, a neki čak ne podrazumijevaju 'susret' jezika i usana. Sljedeći put iznenadite simpatiju nekom od ovih pusa:

#'Leptir poljubac'

Ako želite nekome dati 'leptir poljubac' približite mu se dovoljno blizu da vaše trepavice dodiruju njegove. Kada oboje počnete treptati, vaše trepavice će se spojiti i nalikovati na krila leptira. Ovakav poljubac možete dati i trepćući nekome uz obraz.

#'Jedna usna poljubac'

Ova pusa, ako se dobro izvede, izaziva trnce u cijelom tijelu. Sve što trebate napraviti jest nježno 'usisati' gornji ili donju usnu simpatije i zatim ju cuclati i grickati.

#'Spiderman poljubac'

Nakon 2002. godine i filma 'Spiderman', ova vrsta poljupca postala je popularna. Da biste nekome udijelili ovu vrstu puse, ta osoba mora visiti naopačke pa vaša gornja usna dodiruje njegovu donju i obrnuto.#Sjajilo poljubac

Na svoje usne nanesite neko sjajilo ili melem dobrog okusa, a zatim se približite njegovim usnama i nježno mu utrljajte ono što imate na usnama.

#Ljubavni ugriz

Ovo se baš ne bi moglo nazvati pravim poljupcem, ali pošto uključuje jezik i usne, mnogi ga tako doživljavaju. Ljubavni ugriz nastaje kada nekome dovoljno dugo i intenzivno cuclamo kožu ostavljajući mu tragove na koži. Ovaj izraz strasti najčešće nastaje na vratu, a osoba koja ga ima prilično će se namučiti skrivajući ga od okoline.

#Eskimski poljubac

Ova vrsta poljupca preuzeta je iz kulture Eskima, a sastoji se od trljanja noseva jedan o drugi. Baš kao i kod francuskog ljubakanja, Eskimi 'to' rade zatvorenih očiju.#'Tajna poruka' poljubac

U sred francuskog poljupca partneru možete vrhom jezika 'napisati poruku'; to naravno mora biti kratko i velike su šanse da neće skužiti 'što je pisac htio reći', ali je zabavno.


#Francuski poljubac

Zadnji, ali i najpopularniji je definitivno francuski poljubac. Onaj kojeg se mnogi pribojavaju, a kada ga jednom iskušaju, ne mogu bez njega.

Foto: Shutterstock/Flickr
I.N.

Pročitajte još:

6 znakova koji otkrivaju da te želi poljubiti

Prvi poljubac: očekivanja vs. stvarnost

Kako se NE ljubiti: 4 vrste poljubaca od kojih se svima preokreće želudac

poljubac vrste pusa

Još vijesti