Slika nije pronađena
Sad već svi znamo što su emotikoni. Oni mali 'smajlići' i ostale sličice koji se koriste u digitalnom dopisivanju kako bismo pojasnili što mislimo, reagirali na nešto što je druga strana napisala ili pak dali ton svojim riječima.

No, emotikoni su puno više od toga. Znanstvenici su već utvrdili kako korištenje emotikona može otkriti mnogo o našoj osobnosti. Osobe koje ne koriste emotikone često ili ih uopće ne koriste obično su hladni i proračunati sociopati. One osobe koje previše koriste emotikone, često su neozbiljne, bezbrižne i ne previše pouzdane, piše Zimo.hr.

via GIPHY


Ali to nije sve što emotikoni mogu otkriti o vama. Istraživači s Instituta Kinsey proveli su zanimljivo istraživanje i došli do još zanimljivijih zaključaka. Osobe koje češće koriste emotikone u svojoj komunikaciji na internetu češće izlaze i više se seksaju. Istraživanje je otkrilo kako je u svijetu u kojem se ljubav traži putem aplikacija ili društvenih mreža, korištenje emotikona postalo neizbježan dio igre udvaranja i flertanja.

via GIPHY


Korisnici koji češće koriste emotikone u dopisivanju s potencijalnim ljubavnim partnerima, u prosjeku, češće odlaze na drugi dejt s tom osobom. Također, česti korisnici emotikona češće se ljube na izlascima, seksaju ili započinju vezu s tim osobama, piše Zimo.hr. Istraživači smatraju kako emotikoni omogućuju ljudima da svojim potencijalnim partnerima suptilno daju do znanja da su otvoreni za vezu i što misle o toj drugoj osobi. Zbog toga je i druga strana otvorenija za bliski kontakt čak i prije samog susreta.

via GIPHY


Iako su emotikoni, očito, put do nečijeg srca, istraživači nisu uspjeli utvrditi koji je to emotikon ključan za započinjanje ljubavne veze. To će korisnici, ipak morati sami otkriti.


Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Smajlić koji zijeva, životinje, hrana, štipanje: U 2019. godini nam stiže čak 230 novih emojija!

KVIZ: Koji emoji te najbolje opisuje?

'Tata' emojija otkrio koji je najpopularniji danas i kako su izgledali nekada

Istraživanje korištenje značenje zanimljivost Smajlići zabava emotikoni

Još vijesti