Slika nije pronađena

Kao da nije dovoljno teško slušati što se to događalo u 15. stoljeću u Europi ili kako izračunati obujam kugle ili sat vremena slušati o molekuli vode – u školi se svaki dan dogodi sto tisuća neplaniranih i često blam situacija.

Možda si neke već prošla, možda te neke tek čekaju, a možda ti se nikad ništa neugodno ne dogodi u školi, ali važno je da znaš sve mogućnosti kako bi barem mogla priskočiti u pomoć svima kojima se trenutno događa najgori dan ikad.

Prištići posvuda – ovo nije tako strašno jer se događa svima i pubertet je najplodnije razdoblje za ove male katastrofe. Ali kad se ti ujutro probudiš i vidiš crveni smak svijeta na nosu znamo da bi najradije ostala u krevetu. I imaš osjećaj da cijela škola gleda samo u tebe. Boli te briga, svi imaju prištiće. Stavi pudera malo, navečer dobro očisti lice i sutra si kao nova.


Imaš istu odjeću kao netko drugi – ovo čak može biti simpatično ako se našališ s cijelom situacijom. Svi čitamo iste modne časopise i kupujemo u istim dućanima – ovakve situacije su neizbježne.


Nemaš dečka – ovo je više stanje nego situacija, ali se zbog toga znaš osjećati drugačije ili osamljeno. Možda ti se čini kao da sve cure u školi imaju dečka ili nekog za barenje, ali to je kao što smo rekli na početku – stanje. Ljudi prekidaju. Možda baš kao oni prekinu ti nađeš nekoga. I status 'u vezi' te ne definira, ti si osoba za sebe i moraš se koncentrirati na sebe a ne


Pala si nasred hodnika
– ah, događa se i najboljima. Osim što te boli koljeno, svi su ti se smijali. Preživjet ćeš i sutra se više nitko toga neće sjećati. Barem nisi pala nasred crvenog tepiha i snimka toga ostat će zauvijek na internetu.

na to da te definira tvoj dečko.


Nemaš s kime biti pod odmorom – možda ti bff nije došla u školu ili ima drugi sat. Nije lako solirati pod odmorom, ali ako bolje pogledaš to je samo 5 minuta. Taman prozujiš da vidiš što ima na Facebooku, prošetaš do wc-a ili pojedeš neki snack. Uvijek možeš instalirati neku igricu na mob ili ne daj bože – upoznati nekog novog.


Starci su došli po tebe u školu – i na neki način te osramotili? Svi imamo starce i ovakve situacije su normalne. Jedna od onih 'shvatit ćeš kad budeš starija' stanja.


Uhvaćena si usred prepisivanja – nisi učila i ovo je bio plan B. No, nisi računala da će te profa skužiti i blamirati pred svima.


Dobila si mengu u školi – došla ti je ranije i uhvatila te panika. Bez brige, bar bi cure trebale znati kakav je ovo grozan osjećaj. Uvijek u torbi imaj rezervni uložak ili tampon za sebe ili za nekoga kome će se dogoditi ovakva bed situacija.


Ne znaš odgovor na pitanje – profa te pred cijelim razredom pitala nešto. To može biti samo 'Koji je datum danas?' ili nešto užasno kao 'Kako glasi formula koju smo učili prošli sat?'. Možda mrziš kad te netko prozove pred svima pa si skroz zablokirala, možda jednostavno ne znaš odgovor. Najveći bed je to što si se blamirala pred simpom. Svi mrze javno prozivanje i svi su sretni što si ti prozvana, a ne oni. Nemoj se slomiti, ostani čvrsta i jednostavno znaj da bi se svi osjećali glupo u ovakvoj situaciji.


Profa je pročitala poruke tebe i tvoje frendice na satu – a taman ste pričale o zgodnom Marku. Gle, možda se i ti Marku sviđaš pa ti barem sada priđe. Ako ne, za par godina ćeš se skupa s frendicom smijati ovome.


Meta si trača/netko je otkrio neku tvoju tajnu – nema goreg. Ali znaš kako to ide, već za nekoliko dana otkrit će se u koga je zaljubljena Ana ili s kim se Darko ljubio u petak i svi će zaboraviti na tebe.

Zalila si se sokom – klasik. Uvijek imaj vlažne ili suhe maramice u torbi za ovakve situacije ako si među nespretnima kao što smo mi.


Slučajno si lajkala nekom fotku na Instagramu – dok ste na satu! Mrziš općenito kad slučajno skrolaš i dva puta klikneš na fotku, ali ovo je još gora situacija pogotovo ako je to neki dečko koji ti se sviđa ili neka cura koju baš ne voliš. Svi stalkamo nekoga i svakom se barem jednom dogodilo da je lajkao fotku staru 30 tjedana. Događa se, nasmiješiš se i ideš dalje.


Ups, moram na wc situacija – što kad te u školi stisne na wc, nužda broj 2.? To je bed dok ste klinci, ali što si starija vjeruj nam da će to postati normalnija situacija. Svi moramo ići na wc i to je jedna od najnormalnijih pojava – nije ni nama jasno zašto je to takav tabu. I zašto su wc u školama napravljeni tako da se sve čuje ili vidi?? I zašto nikad nema wc papira?


Zaljubljena si u profesora/učitelja – to je bed situacija jer na njegovim satovima ne možeš biti koncentrirana. Samo nemoj završiti kao Aria iz Slatkih malih lažljivica.


Foto: Shutterstock/Giphy

I.I./Gurl.com

Pročitajte još:

Kakav blam: Kći snimala video, a mama joj slučajno upala u sobu

Koji blam: Situacije u kojima su se našli svi oni čiji roditelji imaju Facebook

Jeste li se ikada osramotili pred simpatijom?

Škola BLAM neugodnjak

Još vijesti