Slika nije pronađena

Nakit, knjigu, parfem? Teško je proniknuti u nečiji um i shvatiti što ga interesira. Ipak, psihologinja Dawn Walton tvrdi da postoji pitanje koje vam može pomoći.

'Za kupnju savršenog poklona potrebno je uroniti u nečiju stvarnost, a ne ga pokušavati stavljati u svoju i sagledavati stvari iz svoje perspektive' objašnjava Walton.

Za početak trebate utvrditi nečiji tip osobnosti. Zamolite ga jednostavnu stvar: neka vam opiše kako zamišlja idealnu šetnju plažom. Njegov odgovor otkrit će je li vizualni tip, reagira li više na zvukove, predaje li se osjećajima ili je analitički tip.


Ako osoba šetnju počne opisivati stvarima koje prvo vidi poput 'djeca se igraju, školjke su razbacane po pijesku' to znači da je vizualni tip. Idealni pokloni za takve osobe su uokvirene fotke, personalizirani kalendari ili bilo što ugodno oku. Takve osobe također vole da su darovi lijepo umotani.

Ako osoba šetnju počne opisivati stvari koje čuje poput 'U daljini se čuju galebovi, a valovi šume...' riječ je o osobi koja najviše reagira na zvukove. Idealni pokloni za njih su albumi, glazbeni instrumenti, karte za koncerte ili audio knjige.

Ako osoba šetnju počne opisivati stvarima koje osjeća poput 'Pijesak ispod nogu je mekan, a sunce grije moju kožu', znači da je osoba koja se lako predaje osjećajima. Idealni pokloni za takve osobe su oni koje mogu iskusiti; poklon bon za masažu, neki predmet od ugodnih i mekanih materijala ili kakav parfem čiji će ih miris oduševiti.

Ako osoba prije nego počne opisivati idealnu šetnju plažom počne postavljati pitanja poput 'a o kojem je dijelu dana riječ' ili 'je li plaža pješčana?' riječ je o analitičnoj osobi za koju su idealni pokloni knjige iz područja koje ih interesira ili nešto što ih stimulira. Godišnja pretplata na njihov omiljeni časopis ili set DVD-ova sa zanimljivim dokumentarcima je isto dobar izbor.

Foto: Shutterstock
Izvor: DailyMail.com
I.N.

Pročitajte još:

Idealni pokloni za ljubitelje emojija

Što darovati najdražoj osobi: idealni pokloni za sestru

Idealni pokloni za djevojke koje vole crnu boju

idealan poklon Što kupiti

Još vijesti