Slika nije pronađena

Ta škola je dobila posebno odobrenje od Ministarstva obrazovanja na svoj zahtjev i uključena je u eksperimentalni program 'Škola za život'.

Stoga će učenici varaždinske Druge gimnazije pohađati blok nastavu, odnosno u dva bloka će proučavati dvije različite grupe predmeta što će doprinijeti smanjenju broja predmeta i manjem opterećenju učenika, piše eVaraždin.

Ako i dalje ne kužite kako će nastava legalno funkcionirati u toj školi, evo detaljnijeg objašnjenja ravnateljice Druge gimnazije, Zdravke Grđan. 'Od školske godine 2018./2019. učenici prvih razreda varaždinske Druge gimnazije pohađat će nastavu u blokovima što znači da će tijekom cijele školske godine učenici imati sljedeće predmete: hrvatski jezik, prvi i drugi strani jezik, matematiku, vjeronauk i etiku te tjelesnu i zdravstvenu kulturu, dok će nastava ostalih predmeta biti organizirana u blokovima. Tako će predmeti biti grupirani u društveno-humanistički blok (likovna umjetnost, glazbena umjetnost, latinski jezik, povijest i geografija) te prirodoslovno-matematički blok (fizika, informatika, kemija, biologija). Prema novoj strukturi rada, prva tri razredna odjela u prvom će polugodištu učiti predmete iz društveno-humanističkog bloka, dok će sljedeća tri razredna odjela imati prirodoslovno-matematičku grupu predmeta. Nakon toga, u drugom će se polugodištu zamijeniti', rekla je ravnateljica za eVaraždin.Datumi početka i završetka školske godine i praznika se neće mijenjati u odnosu na druge škole, ali ono što će biti zamjetna razlika je broj predmeta koje će učenici istovremeno pohađati – takvim načinom rada smanjit će se broj predmeta s 15 na 10 ili 11 po obrazovnom razdoblju, a nastavni predmeti neće završiti svi u isto vrijeme čime bi se mogla smanjiti preopterećenost učenika i dodatan nalet stresa krajem godine.

Profesori će, navodno, zahvaljujući ovoj promjeni moći kvalitetnije podučavati, a učenici – učiti. Ta, tko ne bi htio ići u takvu školu?


via GIPHY


Foto: Giphy/Facebook Druga gimnazija Varaždin/Profimedia

M.Z. / eVaraždin

Provjeri još...

Stižu velike promjene u hrvatske škole: Torbe će biti 70 posto lakše, ali to je tek početak!

COOL To je prava škola za život – njihovi učenici odnedavno slušaju predmet o sreći!

Ponuda iz snova jedne srednje škole – nude besplatan smještaj, hranu, stipendiju od 1200 kuna i posao onima koji ju upišu!

srednja škola druga gimnazija Varaždin Škola za život jedina nastava