Slika nije pronađena

Numerologija tvrdi da se svaki životni vijek može sabrati unutar ciklusa od devet godina, koji započinje našim rođenjem, a završava smrću. Svaka godina pritom ima svoje jedinstveno značenje i smjernice koje nam, u obliku godišnjeg broja, mogu pomoći da donesemo neke životne odluke i učinimo svoj život boljim i lakše podnošljivim.

Postupak za računanje osobnog godišnjeg broja izgleda i analiza rezultata izgleda ovako:


1. korak – zapiši 4 brojke tvojeg datuma rođenja (dan i mjesec), zbroji sve znamenke i pribroji ih aktualnoj godini (2018.)

Npr. Za one rođene 15. rujna: 1+5+0+9+2+0+1+8=26

2. korak – ako si dobio/dobila samo jednu znamenku – ona je tvoj godišnji broj, a ako si dobio/dobila dvoznamenkasti broj, zbroji dobivene znamenke.

Npr. Za primjer gore vrijedi sljedeće: 2+6=8.

3. korak – analiza rezultata. Dobiveni broj će ti pomoći koje daljnje korake moraš poduzeti u svojem životu, a možeš isti izračunati i za sebi bitne osobe s kojima si povezan(a).


BROJ 1

Ove godine očekuju te velike promjene i nove životne prilike i zato ne smiješ odugovlačiti s odlukama. Doživjet ćeš priljev nove i snažne pozitivne energije i novih ideja koje moraš rasporediti kroz predstojećih 12 mjeseci. Ovo je godina u kojoj svoje potrebe trebaš staviti na prvo mjesto. Bilo da se radi o malim fizičkim promjenama ili pak onim značajnijima, ovo razdoblje posveti sebi.


BROJ 2

Ti ćeš se konačno malo stabilizirati i smiriti. Godina će ti krenuti sporo, pa ti se može učiniti kako se ništa značajno nije dogodilo. No neka te pomanjkanje akcije ne zavara jer se iza kulisa događaju promjene. Strpljenje je najvažnija osobina koju moraš izgraditi u ovoj godini. Na prvom su mjestu ljubav, odnos s osobama do kojih ti je stalo i tvoji iskreni osjećaji. Ako si u vezi, u ovoj ćeš godini saznati je li to doista ono pravo, ako si solo mogao/mogla bi upoznati nekog posebnog ili nekoliko novih osoba s kojima ćeš započeti prijateljstvo.

via GIPHY


BROJ 3

U ovoj godini na vidjelo dolaze sve stvari koje si ostvario/ostvarila u prethodnoj godini, odnosno sve promjene i odluke. S obzirom na to da će se u tvojem životu događati svašta, važno je da uložiš više truda i poradiš na planiranju, disciplini i koncentraciji. U ovoj godini trebao/trebala bi više vremena provoditi u društvu – poveži se sa starim prijateljima i poradi na novim poznanstvima, a zauzvrat te očekuje puno pozitivne energije, veselja i zabave.

BROJ 4

Ova godina posvećena je svemu onome što je potrebno da bi tvoj život postao bolji i kvalitetniji – organizacija i planiranje budućnosti su važni faktori zbog kojeg će se tvoj život pokrenuti i krenuti na bolje. To može uključivati brigu o zdravlju i tijelu, neki oblik štednje, promjene kod kuće, školovanje ili neki drugi oblik nadograđivanja osobnog potencijala. Ovakve odluke će ti se dugoročno isplatiti i dvostruko vratiti.

via GIPHY


BROJ 5

Nova godina donosi očekivane i neočekivane promjene koje će se pojaviti u raznim oblicima. To može značiti preseljenje, novi hobi ili ljubavnu vezu ili pak promjenu razmišljanja i stavova ili životnog stila. U svakom slučaju, otvorit će ti se brojne nove mogućnosti i zato se odmakni od rutina i isprobaj nešto novo i drukčije. U ovoj godini privući će te i sitni poroci poput pretjerivanja u hrani, piću, strasti, izlascima ili trošenju novaca i zato je važna umjerenost.

BROJ 6

Ovu godinu obilježit će nesebičnost pa je važno da se posvetiš drugima i istakneš odgovornost. Svoje rame za plakanje ponudi dragim osobama i pokušaj biti što pristupačniji/pristupačnija. Iako će ti ponekad biti naporno, sjeti se da ovo razdoblje neće trajati vječno, a rezultati tvoje nesebičnosti i požrtvovnosti bi mogli. Ova godina za tebe je u znaku ljubavi te ide u korist slobodnima koji bi se vrlo lako mogli zaljubiti i započeti novu vezu, dok oni u vezi mogu očekivati veliki korak prema naprijed.

via GIPHY


BROJ 7

Ova je godina posvećena isključivo tebi i zato je vrlo važno da napraviš samoanalizu kako bi shvatio/shvatila tko si, što doista želiš, što ti smeta i za čime žudiš. Bilo bi dobro da zastaneš, napraviš korak unatrag i razmisliš o svemu... Osim toga, pokušaj raditi na svojim potencijalima. Upiši dodatnu slobodnu aktivnost ili tečaj o kojem razmišljaš već neko vrijeme – važno je da samo da te ispunjava i veseli.

BROJ 8

Ova će ti godina biti u znaku škole i karijere, ali i novaca. Život kakav si vodio/vodila do sada i sve ono što si uložio/uložila u sebe u ovoj će se godini pokazati i isplatiti. No isto tako, budi na oprezu pri donošenju velikih financijskih odluka jer ti se veliki, a brzopleti planovi mogu 'obiti o glavu'. Dobro razmisli što želiš od života pa tek onda kreni u realizaciju svojih želja.

via GIPHY


BROJ 9

U ovoj godini ćeš se posvetiti završavanju svega onoga što ste si do sada planirao/planirala i postigao/postigla te pripremi za novi početak. Najvažnije je da iza sebe ostaviš sve što ti više ništa ne znači u životu, bilo da se radi o prijateljstvu, vezi, mjestu u kojem živiš ili nečem drugom. Ova godina je idealna za 'čišćenje' života, a sve kako bi mogao/mogla krenuti naprijed i aktivirati sve na čemu si radio/radila do sada.

Foto: Pixabay/Giphy/Visual Hunt

M.Z./ zadovoljna.hr

Pročitajte još:

Matematika ljubavi - izračunaj koliko će trajati vaša veza

Broj cipele koju nosiš otkriva puno - koliko ćeš dugo živjeti i hoćeš li prevariti dečka?

Konačno saznaj – što vrijeme u koje obično ideš spavati govori o tebi?

godina broj izračun Nova godina numerologija

Još vijesti