Slika nije pronađena

Od 2016. godine nam objave na Instagram Feedu nisu poredane kronološki, nego algoritmički pa nam najnovije vijesti mogu lako promaknuti dok danima gledamo isti sadržaj. Algoritmički oblikovana naslovnica ostaje, ali uvode se dvije promjene zahvaljujući kojima bismo mogli imati pristup i friškim postovima.


The Independent piše da će Instagram od sada promicati prikazivanje novijih objava pri vrhu naslovnice korisnika i zahvaljujući tome postati aktualnija mreža pa se više nikad ne bi trebalo dogoditi da nam promakne najnoviji selfie naše simpe ili nova fotka frendice s plaže.

Još jedan problem bit će uklonjen – povremeno osvježavanje naslovnice same od sebe i prebacivanje na vrh Feeda bez da smo to zatražili. Umjesto toga, bit će uvedena značajka 'New Post' pritiskom na koju će nas Instagram vraćati na vrh naslovnice i moći ćemo pregledavati novosti na zahtjev.

via GIPHY


Ove promjene će biti uvedene uskoro s ciljem da Instagram postane najbolje mjesto za dijeljenje sadržaja i povezivanje s ljudima i interesima koji nam najviše znače, napisala je uprava Instagrama u novom blog postu.

Dodatan poticaj na promjene im je pojava nove društvene mreže, Vero, koja je obećala objavljivanje postova kronološkim redom, što se očito korisnicima više sviđa. Naime, Vero je trenutno najaktualnija društvena mreža, a Feed mu je složen samo od naših objava i objava ljudi s kojima smo povezani i koje pratimo. Ne biraju objave, ne manipuliraju njima, ne zadržavaju ih. I sve vidimo u real timeu.


Eto, s time se trebaju boriti Facebook, Instagram, Snapchat... Instagram je potegnuo potez, sad čekamo i ostale da reagiraju sukladno potrebama i željama korisnika društvenih mreža.

Btw. Nemojte nas zaboraviti zapratiti na Instagramu - tamo vas čeka hrpa novosti iz Teen385 svijeta u još pristupačnijem obliku.

Foto: Screenshot/Giphy/Pixabay

M.Z.


Provjeri još...

Svi smo ovo radili, ali od sada pripazite: Instagram uvodi promjenu koja bi vas mogla razotkriti!

Ipak se može! Evo kako provjeriti nečiji Instagram stories bez da osoba sazna za to

TIPS & TRICKS: Kako skupiti lajkove i pratitelje na Instagramu? Iskoristi ove trikove i postani influencer!

naslovnica promjene instagram Algoritmi

Još vijesti