Slika nije pronađena

Dok slušamo starije prijateljice kako prepričavaju priče o prvim poljupcima, pitamo se kako će izgledati naš i s kim bi se mogao dogoditi.

Isto je razmišljala ova 22-godišnjakinja dok nije shvatila da će njena priča očito biti drugačija. Iskrenu ispovijest podijelila je na internetu:

'Kada moje prijateljice prepričavaju kako su izgledali njihovi prvi poljupci, uvijek je zanimljivo; netko se poljubio ispod mosta, netko za vrijeme filma u kinu, a netko na tulumu. Sve su to doživjele kada su imale 12, 15 ili 17 godina.

Onda dođe red na mene i ja nemam što za ispričati. Imam 22 godine i nikada se nisam poljubila. Nisam bila na spoju i nisam imala dečka.

Kada sam bila mlađa, bila sam uvjerena da će se to dogoditi za moj 16. rođendan. Postojao je dečko koji mi se jako sviđao, ali simpatija nije bila obostrana. Onda sam mislila da ću taj čaroban trenutak doživjeti prije nego napunim 19 jer sam čitala članak o 19-godišnjoj djevojci koja se nije poljubila i obećala sam si da neću biti poput nje. No to se nije dogodilo.

Krenula sam na faks i počela se družiti s dečkom koji mi se jako sviđao. Bila sam sigurna da ću napokon dobiti priliku za prvi poljubac s njim, no prva godina je došla i prošla, a on se nije zainteresirao za mene.

Obećala sam si da ću se poljubiti do kraja fakulteta jer k vragu, tko se nije poljubio tako dugo? Svi moji prijatelji izlaze, dejtaju i ljube se s drugim ljudima. Ja večeri provodim doma gledajući TV i pišući knjige koje nitko nikada neće pročitati.

Jako je teško ne osjećati se loše zbog toga. Imam osjećaj da se ljudi zaljubljuju gdje god pogledam. Moj fejs zatrpan je fotkama sretnih parova koji putuju, ljube se i uživaju. Ako bih dopustila, to bi me moglo uništiti. Mogla bih neprestano biti nesretna jer sam vječito solo.

Ali to je potpuno suludo! Zar će odluke dečki koje sam susretala u životu diktirati kako ću živjeti svoj život? Nije bitno što drugi misle o meni jer ja znam tko sam. Moju sreću ne određuje činjenica je li me netko poljubio ili ne. Ako netko nije prema meni gajio romantične osjećaje, ne znači da ne mogu voljeti samu sebe.

Jesam li u vezi ili ne i jesam li se poljubila ili ne? To me ne određuje kao osobu.

Imam 22 godine i nikada se nikad poljubila. Pa što onda?
'


I.N.

Pročitajte još:

Nespretan ili romantičan, uvijek uzbudljiv: prvi poljubac kako ste ga vi doživjeli

Što moraš znati ako se nisi nikada poljubila

Nikada se nisi poljubila? Nisi jedina – evo što su druge djevojke priznale?

poljubac prvi ispovijest

Još vijesti