Slika nije pronađena
I iako sa svih strana čuješ da je život u Hrvatskoj grozan, ovo je definitivno slučaj kad možemo reći da volimo Lijepu Našu. S druge strane, žalimo tinejdžere u Njemačkoj kojima su na već ionako stroge zakone o skidanju piratskih sadržaja donijeli novi od kojeg smo se definitivno naježili. 

Prema nedavnoj odluci njemačkog suda, roditelji će u budućnosti policiji morati 'odati' tko je od njihove djece skidao piratski sadržaj, a ako oni to ne žele (ili ne znaju), kaznu će platiti sami roditelji, odnosno osoba koja je potpisala ugovor s pružateljem internetskih usluga – piše Zimo.dnevnik.hr.


'Njemački obiteljski zakon štiti ljude od svjedočenja protiv članova obitelji, no na DW-u napominju kako ova odluka znači kako je Zakon o zaštiti autorskih prava stavljen iznad Obiteljskog zakona. Tako, ako roditelj na temelju obiteljskog zakona ne želi policiji reći tko je od njegove djece skidao piratski sadržaj – pa čak i ako su djeca punoljetna, onda će on morati platiti kaznu za piratstvo', pišu na Zimu. 

Dakle još jednom – sretni smo!

Foto: Pinterest

I.I./Zimo.dnevnik.hr

Pročitajte još:

KAOS Nema više Facebooka i Instagrama – od ponedjeljka blokiran internet u svim školama

Nema straha za megabajte - za Instagram nam više neće trebati internet

Ovako ne smije izgledati maturalna haljina – kaos u školi na Floridi


surfanje internet njemačka

Još vijesti