Slika nije pronađena

Već sedam godina za redom Antena Zagreb organizira akciju pod nazivom Glazbom reci stop maltretiranju čiji je cilj okupiti mlade koji se svojim glasom i glazbenim talentom bore protiv nasilja. Ove godine primili su čak trideset prijava, a žiri koji čine Martina Tomčić, Aljoša Šerić i Luka Bulić odabrali su četvero finalista. Zadatak je bio snimiti cover (obradu) neke poznate domaće ili strane pjesme i video podijeliti na Facebook profilu Antene Zagreb.

'Već sedmu godinu za redom govorimo stop nasilju i maltretiranju s mladim i talentiranim ljudima. Učimo se prihvatiti drugačije mišljenje i drugačije ljude i na neki način glazbom poručiti ono što je bitno. Srećom pa ja nisam bio u žiriju jer je bilo jako teško odabrati pobjednika', objasnio je Saša Lozar te poslao poruku: 'Prihvatimo različitosti među ljudima i glazbom reci stop maltretiranju'

Ove su godine zadatak ipak najbolje odradile curke iz Ekonomske škole Velika gorica koje su pjevale pjesmu Justina Biebera Love Yourself.


'Mi radimo već puno godina skupa i odlučile smo pokazati što. Kad smo čule da smo ušle u finale bile smo presretne i skakale smo po sobi', ispričale su Erika, Klaudija i Tea koje nisu skrivale sreću nakon što su saznale da su pobijedile. Osim što će dobiti nagradu u obliku kompleta glazbenih instrumenata za cijeli bend i prilike da rade s Martinom Tomčić i Ivonom Husar, cure će se nastaviti glazbom boriti protiv nasilja.

'Naša poruka je da se protiv nasilja borite pozitivnom i pozitivnom energijom. Maltretiranja ima, a najčešće je psihičko maltretiranje. Naravno da ima i ostalih oblika zlostavljanja i najvažnije je da ljudi podupiru jedni druge i budu si podrška te da prihvaćaju svi različitosti', rekla je Klaudija iz Ekonomske škole Velika gorica.

U uži krug ušle su škole XV Gimnazija Zagreb, Srednja škola Pregrada i Gimnazija Daruvar.


XV Gimnazija Zagreb - Fugees - Killing Me Softly


'Želimo poručiti da je maltretiranje jako nezrela stvar i da se ne bi trebalo maltretirati bilo koga jer će to kasnije imati puno veće posljedice. Najvažnije je suprotstaviti se zlostavljaču, ali ako vidiš da je netko zlostavljan obavezno dođi do osobe i pitaj ju je li okej, treba li mu pomoć i djelovati odmah', rekli su Eva, Zrinka, Ela i Leonardo iz XV Gimnazije Zagreb.


Srednja škola Pregrada - Eurythmics (Sweet Dreams)'Želimo mladima preporučiti da se što više bave glazbom, da što manje vremena provode za kompjuterom i naravno – glazbom želimo reći stop maltretiranju. Maltretiranja ima, a najčešći oblici su verbalno zlostavljanje, cyberbuling, ismijavanje, ali i stil odijevanje ili ruganje zbog socijalnog statusa', rekla nam je Anamarija iz Srednje škole PregradaGimnazija Daruvar - Adele (Rumour Has It)

'Mislimo da se puno stvari pa tako i nasilje može izliječiti glazbom. Mi želimo poručiti da ako mislite da to što vas netko maltretira nije vrijedno pažnje razmislite bolje. Svako stvorenje je bitno i potražite pomoć kao prvo. A kao drugo – glazba vam uvijek može pomoći. Ako je netko žrtva nasilja treba potražiti pomoć', rekle su nam Tina i Slivia iz Gimnazije Drauvar.Foto: Ines Ibrišević

Ines Ibrišević


Pročitajte još:

'Prosječno izgledam, pristupačna sam, ali dečki mi ne prilaze. Što radim pogrešno?'

Kada hormoni divljaju: 'Zbog puberteta sam stalno napaljena - jesam li zbog toga drolja?'

'U razredu su klanovi, a mene ne prihvaćaju' - što učiniti kada te društvo odbacuje?

pjesma nasilje pjevanje Antena Zagreb

Još vijesti