Slika nije pronađena

Ovaj način slušanja glazbe postao je popularan ne tako davno, a ako ne kopaš previše po YouTubeu, mogao ti je promaknuti. Što je 8D slušanje glazbe i zašto je posebnije iskustvo od onog običnog?

Dok pišeš zadaću, dopisuješ se s frendicama, pospremaš sobu... svira ti glazba. Većina nas sluša glazbu preko slušalica, a ako si ti jedna od tih, onda MORAŠ znati za 8D slušanje glazbe. Ukoliko ti je ovo promaklo, sada je vrijeme da isprobaš i saznaš za ovo. Radi se o nečemu posebnom, a ako slušaš glazbu na ovaj način, važno je da imaš slušalice. Inače neće funkcionirati. Hrpa pjesama je već 'obrađena' na ovaj način. Poslušaj.


Kada slušaš glazbu na ovaj način, čini ti se kao da se zvuk vrti i rotira po tvojoj glavi. Neobičan osjećaj za objasniti, ali jednom kad poslušaš, sigurno ćeš se i ti složiti da je ovo totalno wow. Ovisno o tome koju pjesmu odabereš, zvuk će ti biti mrvicu drugačiji, ali na istu foru. Vrtjet će ti se po glavi, na trenutke će se činiti kao da je negdje daleko, u drugom trenu će ti biti tu, kao da netko svira milimetar od tvog uha.


Samo da bude jasno, ne postoji 8. dimenzija (barem čovječanstvo ne zna za nju), već se u ovom slučaju 8D pojam koristi kako bi se opisao ovaj poseban doživljaj slušanja glazbe. 8D audio oponaša kao da slušaš glazbu preko hrpe dobrih zvučnika koji su svuda oko tebe, samo što ti u ovom slučaju trebaju samo slušalice, a ne neki ludi audio sistem.

Foto: YouTube/ Shutterstock.com - Cookie Studio

M.T.

Pogledajte još:

Instagram uveo novu opciju: Oduševit će sve koji vole s frendicama skrolat po objavama i zajedno stalkati ljude

Još jedna peticija maturanata za državnu maturu: Nakon što su tražili izmjene, sada žele nešto DRASTIČNIJE

Bizarni izumi koji su toliko glupi da su genijalni - 'proizvodi koji rješavaju probleme koji ne postoje'

slušanje glazbe 8d glazba

Još vijesti