Slika nije pronađena
Obrve su zaštitni znak svake cure, no misliš li da znaš baš sve što se ima znati o obrvama? Hmmm, mislimo da bi mogla promijeniti svoje mišljenje.

Sigurno nisi znala da u tvojim obrvama žive sitni paraziti koje ne možeš vidjeti golim okom, ali oni su ipak tu. Da, dobro si pročitala. Iako ih možemo vidjeti samo mikroskopski, u našim obrvama žive nametnici grinja Demodex folliculorum.

via GIPHY


Njihova veličina je u prosjeku 0,02 milimetra, zbog čega su nevidljivi golim okom. Izgledaju kao malene, prozirne gusjenice, a zapravo žive u folikulama obrva, trepavica i dlaka na našem licu. Osim toga, zaprepastit će te još jedan podatak - ovo grinje dolazi iz porodice paukova. To bi značilo da na neki način PAUKOVI žive u tvojim obrvama, brrrr...

Sad ti sigurno nije svejedno, a bit će ti još puno gore kad vidiš kako to točno izgleda .Naime, Demodex grinje izgleda ovako. Definitivno nešto što nije lijepo za vidjeti, a pogotovo kad znamo da se nalaze u našim obrvama. Bljak!

via GIPHY


Važno je spomenuti da ovo grinje nije otrovno niti će ti prenijeti bilo kakvu bolest, pa barem zbog toga ne moraš brinuti. Osim toga, nisi jedina koja ih ima - ove sitne parazite imaju svi, bez obzira na to koliko često vode higijenu i peru lice.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Muževna' Cara Delevingne je za njih mala beba – Instagram su preplavile nove obrve koje dečki hejtaju

Tips & Tricks: Izbjegni odlazak u salon i sama oblikuj obrve iz snova

Ne možeš ne primijetiti modu oko nas: Koliko puta si se nasmijala na nečije čudne obrve?

lice Higijena obrve

Još vijesti