Slika nije pronađena

Koliko bi najviše platili hamburger? Pogotovo kada uzmemo u obzir da su na popularnim mjestima burgeri sve manje, a cijene sve veće, uvijek nekako najradije odlazimo u lokalne fast foodove gdje za 20 kn dobijemo najveći burger ikada. Možda nema u njemu karameliziranog luka i drugih ludosti, ali je prefin.

Gdje se na svijetu nalazi najskuplji hamburger na svijetu i koliko košta? Potraga za najskupljim burgerom koji se može pojesti završava u SAD-u, točnije u Las Vegasu. Trenutno on vodi na ovoj listi, a cijena mu je ogromnih 32.000 kuna (ili 5000 dolara)! U svijetu na različitim mjestima možeš pronaći burgere koji nisu baš jeftini i čija je cijena oko 1000 kn, ali ovaj uvjerljivo vodi. Pojesti ga možeš unutar kasina Mandalay Bay, u restoranu Fleur. Radi se o restoranu koji se fokusira na francuskim specijalitetima. Nije najskuplji restoran na svijetu, ali The Fleur Burger 5000 je specijalitet koji nude, a koji si neće moći svatko priuštiti.

A zašto mu je cijena toliko visoka? Zbog sastojaka u njemu. Meso koje se koristi u ovom burgeru je super luksuzna wagyu govedina, a kilogram ovog mesa je nešto malo preko 3000 kn. Osim tog mesa, u njemu je i sos od crnog tartufa kao i guščja jetra. Sve su ovo ekskluzivni specijaliteti, a ovdje su svi na jednom mjestu. U prilog ovako visoke cijene ide činjenica i da se poslužuje uz bocu vina 1995 Chateau Petrus iz Bordeauxa, što je jedno od najskupljih vina koje postoji na svijetu.

Oni koji su probali ovaj burger tvrde da je stvarno fin, ali da definitivno nije nešto što je za svakoga, jer tko ima toliko novaca za 'baciti' na ovako mali burgerić. Međutim, ako si milijarder koji obožava burgere, ovo je onda jedan koji svakako trebaš staviti na Bucket listu stvari koje trebaš u životu probati.

Foto: babbletop.com/ Pexels/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Vlasnik stranice 'Rich Kids of Instagram' otkrio koliko mu plaćaju djeca bogataša da objavi njihove fotke

[FOTO] Kako izgledaju najskuplje cipele koje postoje na svijetu? Spoiler: ružno!

Otkrijte koje su top 10 najskupljih serija svih vremena! Neke bi vas mogle i iznenaditi

Hrana the fleur burger 5000 las vegas hamburger najskuplji na svijetu

Još vijesti