Slika nije pronađena

Iako Facebook trenutno ne dopušta mlađima od 13 godina da imaju profile, mnogi tinejdžeri dosjetili su se kako 'zaobići pravila' pa nije rijetkost da 11-godišnjaci i 12-godišnjaci imaju profile na najpopularnijoj društvenoj mreži.

No uskoro bi se moglo dogoditi da broj 'ilegalnih' korisnika Facaebooka poraste jer, kako prenosi Huffington Post, europski zastupnici razmatraju zakon koji bi zahtijevao roditeljski nadzor za sve one koji imaju profile, a mlađi su od 16 godina.

Ovakva odluka utjecala bi na sve tinejdžere zemalja članica Europske unije, a neki su već podignuli glas protiv takvog zakona.


'Moji prijatelji koji rade u udrugama i na linijama pomoći za tinejdžere sklone depresiji i anksioznosti tvrde da su upravo društvene mreže jedan od osnovnih kanala putem kojih im se adolescenti obraćaju. Svi tinejdžeri žrtve psihičkog nasilja, bullyinga ili maltretiranja zbog svoje seksualne orijentacije ostat će uskraćeni za pomoć ako ovaj zakon prođe' objašnjavaju iz udruga.

Što vi mislite o ovom prijedlogu? Mislite li da bi bila dobra ideja zabraniti svima mlađima od 16 godina da koriste društvene mreže?


Foto: Shutterstock
Izvor: Huffington Post
I.N.

Pročitajte još:

Tinejdžeri koji provode više od dva sata dnevno na društvenim mrežama skloniji suicidalnim mislima

Plavi telefon – broj koji zovu tinejdžeri u nevolji

6 stvari koje nikada ne biste trebali objavljivati na društvenim mrežama

facebook tinejdžeri

Još vijesti