Slika nije pronađena

Ovakvu navalu nijedan Escape Room u Hrvatskoj još nije vidio. Jedna od adventskih lokacija predstavila je ovaj novi dodatak Adventu u Zagrebu, a kako je krenulo, do samog početka Adventa, ulaznica više neće ni biti.

Advent u Muzeju za umjetnost i obrt nije lokacija na koju bi inače posjetitelji Adventa prvo pohitali, ali ove će se godine to promijeniti. Iz muzeja su pronašli super način za upoznati i približiti djeci, mladima i odraslima jedan od najpopularnijih baleta – 'Orašara' P. I. Čajkovskog. Svi su čuli za ovaj balet, ali koliko stvarno i znaju o njemu? Ove će godina na Adventu u Zagrebu moći naučiti puno zanimljivosti kroz jednu zabavnu aktivnosti – escape room.


Svaka će prostorija ovog escape rooma predstavljati neku od scena iz baleta – Badnju večer, Klarinu sobu i njen san o borbi miševa i vojnika, Snježno kraljevstvo i Kraljevstvo slatkiša. Osim što će posjetitelji morati rješavati zagonetke kako bi prošli cijelu priču i uspješno došli do kraja, bit će ovo i prilika da vide raskošnu scenografiju i baletne kostime koji se koriste u ovom baletu. Uz to, moći će doznati i razne zanimljivosti o samom baletu. Kada se riješe sve zagonetke i dođe do kraja escape rooma, tu posjetitelje čeka i konačno rješenje – slatkiši.

View this post on Instagram

[USKORO U MUO] Ovogodišnji Advent u Zagrebu obilježit će likovi iz baleta P. I. Čajkovskog, a će na svoj način dodatno približiti ovaj planetarno popularan balet djeci i odraslima. Prolazeći kroz bajkovitu čaroliju božićnih blagdana uz najljepše scene iz baleta poput Badnje večeri, Klarinu sobu i njen san o borbi miševa i vojnika, Snježno kraljevstvo i Kraljevstvo slatkiša, posjetitelji će izbliza uživati u raskošnoj scenografiji i baletnim kostimima. Za scenografiju su pomno odabrani predmeti iz fundusa Muzeja poput namještaja, lustera, porculana, kućice za lutke, a zasigurno će posebnu pozornost plijeniti saonice iz 17. stoljeća. Baletni kostimi potječu iz donacije baletnog umjetnika Yelka Yureshe koja je danas pohranjena u fundusu Muzeja kao i iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Pažljivim slušanjem stručnog vodstva ili čitanjem tekstova doznat će niz podataka o samom baletu koje će moći iskoristiti u sve popularnijoj zabavi diljem svijeta tzv. Escape Room. iz Zagreba osmislio je zagonetke čijim odgonetavanjem se dolazi do konačnog rješenja – slatkiša, kako i priliči u Kraljevstvu slatkiša! Za one najmanje (do 7 godina) koji još ne mogu u bit će organizirane kreativne igraonice kao i kutak za čitanje slikovnica i igranje igre memorije s likovima iz baleta Orašar. Predviđeno trajanje igre je do 45 minuta. namijenjen je za djecu uzrasta od 8 do 15 godina te roditelje u pratnji. *Cijene ulaznice za posjet MUO potražite na www.muo.hr @djecjiescaperoom #muozagreb #adventumuo #orašar #escaperoom

A post shared by Muzej za umjetnost i obrt (@muozagreb) on


S obzirom da je zainteresiranost veća od očekivane, pretprodaja ulaznica kreće već od sljedeće subote, 16. studenog. Moći će se kupiti u Muzeju za umjetnost i obrt. Maksimalan broj polaznika po terminu je 16, a jedna runda traje 45 minuta. Za sve daljnje informacije prati Facebook stranicu MUO-a ili njihovu web stranicu.

Foto: Viacheslav Nikolaenko – Shutterstock.com/ Unsplash/ Facebook – MUO/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Ova radijska postaja nije za Grincheve! Krenuli su s puštanjem božićnih pjesama – cijeli dan, svaki dan

Božićna euforija već stiže! Emilia Clarke će vam otopiti srce u ovoj najnovijoj ljubavnoj zavrzlami

Netflix je najavio da sprema treći nastavak svoje popularne božićne romantične komedije

Božić Muzej za umjetnost i obrt Advent u Zagrebu Advent u MUO Escape Room

Još vijesti