Slika nije pronađena

Gledanje serija i filmova na Netflixu u udobnoj pidžami, bez šminke i s raščupanom kosom je vrhunac odmaranja i ponekad jedva čekamo da dođe taj dio dana, ali ima dobar razlog zašto bi se trebala maknuti od ekrana i dva puta tjedno otići na druženje s frendicama.

Voliš provoditi vrijeme s frendicama, ali to ne činiš onoliko često koliko bi htjela zbog svih ostalih obaveza? Ovo istraživanje kaže da je vrlo bitno svaki tjedan barem 2 puta pronaći vremena za druženje s njima jer to će te učiniti sretnijom i zdravijom.

Grupa istraživača sa Sveučilišta Oxford istraživali su što sve treba ženskom dijelu populacije kako bi bile sretne, a glavni rezultat je bio da im treba vrijeme za druženje s njihovom ženskom ekipom!

via GIPHY


Zdravlje i sreća djevojaka se povećava kada dva puta tjedno imaju vremena za raditi nešto s frendicama, kao što je primjerice ispijanje kave, tračanje i pričanje o svojim suparnicima (u ljubavi, školi).
Osim što ih to čini sretnijima, djevojke koje ovo prakticiraju su i zdravije – puno brže ozdravljaju, imaju otporniji imunološki sustav i manje su nervozne.

A zašto baš dva puta tjedno?

Postoje zaključci koji kažu da toliko vremena najčešće provodimo s ljudima koji su nam najbliži – BFF-ovi i obitelj. Imati kvalitetan društveni život je iznimno važno.

Pa iako volimo provoditi vrijeme s frendicama, 2 od 5 djevojaka to ne rade redovito zbog svih ostalih stvari koje moraju obaviti svaki dan.

via GIPHY


Druženja koja uključuju nasmijavanje jedni drugih i pričanje o zabavnim stvarima su najbolja. Veliki faktor je i veličina ekipe. Smijanje i druženje s manjom grupicom ljudi je super, ali još je bolje kada je to ekipa od 5 ili više ljudi.

Ovo istraživanje je pokazalo i da djevojke više nego dečki trebaju svoje prijatelje.

Druženje uživo je uvijek bolji način od razgovora putem telefona ili interneta, ali i ovi načini komunikacije i druženja mogu utjecati pozitivno.

Kada si pod stresom, druženje s frendicama je najbolji lijek!

Foto: Unsplash/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Toksični prijatelji defo nisu vrijedni vaše pažnje! Prepoznaš li ovih 8 znakova – bježi

Bucket list za prijatelje – 10 stvari koje moraš napraviti sa svojom ekipom ove godine

Više od prijateljstva – 16 znakova da ste ti i BFF srodne duše

prijatelji Istraživanje druženje

Još vijesti