Slika nije pronađena

Kao i prošle godine Natječaj pod nazivom „BALON STELLAR“ je otvoren za sve srednje škole u Republici Hrvatskoj, s punom podrškom Ministarstva znanosti i obrazovanja i sporta. Cilj je da srednjoškolski timovi osmisle i izrade eksperiment kojeg Team Stellar potom posebnim balonima lansira u stratosferu.

U prvom natječaju u školskoj godini 2013./2014. sudjelovao je 21 srednjoškolski tim s područja cijele Hrvatske, od Osijeka do Dubrovnika, s ukupno 130 sudionika. Sve o natječaju i pravilima sudjelovanja možete doznati na posebnoj internetskoj stranici natječaja.

Za sve timove koji sudjeluju u natječaju, kao i prošle godine, bit će organizirane kreativne radionice u njihovim školama, pod vodstvom iskusnog edukatora i komunikatora znanosti, kako bi pomogli timovima u razvoju vlastitih ideja i timskom radu.

Pobjedu na natječaju Balon Stellar Stratosfera 2013/2014 je odnio tim Gravity iz Kutine koji je osim 30 000 kuna osvojio i prijenosna računala za sve članove.

Tri najbolja srednjoškolska originalna eksperimenta Tim Stellar će i ove godine nagraditi visokim novčanim nagradama koje idu izravno učenicima, jer im želimo pokazati da se rad i znanje isplate te ih na taj način potaknuti na daljnji rad i obrazovanje.

Prva nagrada iznosi 30.000 Kn, druga nagrada 20.000 Kn te treća nagrada 10.000 Kn.

Natječaj je otvoren od 11.11.2014. s rokom prijave za sve sudionike i njihove eksperimente do 31.12.2014. Završetak natječaja i svečana dodjela nagrada je 23.lipnja 2015. g.

Ovaj jedinstveni natječaj je potvrdio kako je svemir dosegljiv svima te da svaki srednjoškolac uz malo truda može biti dijelom uspješnog projekta.

L.B.

Team Stellar 'balon stellar' natječaj Nagrade

Još vijesti