Slika nije pronađena

Lara Draganić iz Varaždina jučer je donirala Socijalnoj samoposluzi 345 čokolada koje je skupljala od Uskrsa, pa smo odlučili popričati s njezinom mamom, Majom Draganić.

Okidač za priču bila je objava volonterke iz Samoposluge, Mateje Bakulić, na Facebooku.


Lara ima samo devet godina i učenica je Treće osnovne škole Varaždin. Njezina mama rekla nam je da je Lara došla na ideju samostalne mini humanitarne akcije nakon što je na televiziji vidjela reportažu o djevojčici iz socijalne samoposluge koja je rekla da za Božić želi samo čokoladu i ništa drugo. 'Ona je bila jako začuđena i nije joj bilo jasno da druga djeca nemaju za čokoladu i odlučila je da će sve čokolade koje dobije (i za sve novce koje bude dobila, bude kupila čokolade) darovati djeci koja nemaju'. Budući da je s akcijom krenula kada je vidjela TV prilog uoči Božića prošle godine, do samog Božića je skupila koliko je taj tren mogla – a to je čak 103 komada! Zatim je za Uskrs ponovno skupljala i došla do još impresivnijeg broja od 210 čokolada, da bi ove godine oborila vlastiti rekord i Socijalnoj samoposluzi u Varaždinu darovala čak 345 čokolada.

Do tog broja je došla revno skupljajući čokolade i velikodušno odvajajući čokoladu od svojih usta i usta članova svoje obitelji kako bi ih što više skupila za potrebite. 'Svi joj donose čokoladu, tko god dođe k nama jer znaju koliko to njoj znači, a ona ih stavlja na kup i pazi na rok trajanja obavezno', napomenula je Maja Draganić. I uglavnom se radi o čokoladama Milka i Dorina jer se one najviše reklamiraju pa ih druga djeca jako žele. I njezini prijatelji su se priključili akciji – 'evo jučer su Lari njezini prijatelji poklonili čak 14 čokolada, a u misiji joj pomažu i bratići i dede i bake', rekla nam je mama Maja.

Na pitanje zašto to Lara radi, mama nam je odgovorila Larinim riječima – 'jer svako dijete ima pravo na sretno djetinjstvo'. A pravo na čokoladu je pravo na sretno djetinjstvo!

Zaključno možemo reći samo: da su svi takvi, bilo bi nam puno ljepše živjeti. Lara nije lik iz bajke, ona je jednostavna i draga djevojčica koja zna da nisu svi te sreće da uživaju u nama osnovnim životnim užitcima.

Foto: Facebook/Screenshot

Maja Zuber


Pročitajte još:

Nemaš para ni ideja - što pokloniti najdražima za Božić?

Neki su skromni, a neki se razbacuju lovom – saznajte kakve poklone celebovi kupuju za Božić

Neka i tvoja soba izgleda blagdanski – pretvori ju u božićnu oazu

Varaždin lara draganić Božić socialna samoposluga

Još vijesti